Det var denna julen..

God kväll.
Julfirandet har passerat och nu väntar nästa högtid, nämligen nyår. Dagarna fylls utav sömn, plugg, shopping, vila, mys, mat, mer sömn, film, mer plugg osv. Anledningen till allt plugg är alla audtitions jag ska på i februari! Jag har paaaaanik inför dem kan jag säga. Men jag skriver mer om det senare.. (som vanligt, hehe)

Nu ska jag sova.
Hoppas alla har haft en underbar jul i alla fall, och att ni alla tar hand om varandra och njuter av lediga dagar (ni som kan) och mysiga kvällar. 

Julepuss från Lojs.



   

(Mami & jag och även kära broder på julafton :)


LOOKBOOK.

Jag älskar verkligen LOOKBOOK - alla bilder och kläder är helt gorgeous. Men samtidigt blir jag frustrerad över kroppsidealet som "råder" där (och i resten av världen också, i och för sig). Inte nog med att man har gett sig in i en bransch med extremt tuffa förhållanden, krav och ideal - nu känner jag även pressen att gå ner i vikt och vara smal när det kommer till min personliga stil. Så här har det känts länge men nu är jag verkligen trött på det.


Jag skulle gärna vilja fylla hela min garderob med kläder som faller i "lookbook-stilen", men av någon anledning så känner jag mig hämmad. Alla bilder på hela sidan (lookbook.nu) visar endast oerhört smala människor. Både killar och tjejer. Tyvärr, måste jag säga, så tycker jag att det är riktigt vackert att vara väldigt smal, men jag tycker samtidigt att det känns så fel. Det känns fel att den hemsidan ger ut budskapet att ”alla med denna stil” ska vara smala (för det hör till?) Visst, stilen måste ha något identifierbart – I detta fall kanske ”retro”, ”blek hud”, ”vintage”, ”Paris”, ”skarpa linjer, former” – OSV. Men måste faktumet ”smal” vara med där?


Sedan har jag tänkt på stilar och mode i allmänhet. Jag är absolut för inspiration och kreativitet, men det känns inte som att något handlar om varken det eller individualitet längre. Nu känns det som att det mesta runt omkring oss endast är baserat på grupptryck, kopiering och brist på egen fantasi och mod. Handlar det inte mest om att finna en slags unikhet för var och en? Hur kul är det egentligen när alla ser likadana ut? Och min fråga är ”Måste alla som klär sig i ”retro/vintage style” vara trådsmala om de ska passa in i trenden, eller kan man smälta in lika bra om man är någon storlek större? Jag hoppas det andra alternativet stämmer ”för trenden” – Att hur man än ser ut så kan man bidra med ny inspiration. Jag hoppas också att det kommer fler människor och bilder på tjejer och killar som vågar vara unika och egendomliga på riktigt och inte bara halvt på riktigt och halvt med kappan i vindens håll.


(Förmodligen stämmer inte alla mina tankar kring detta och tur är ju det i så fall, men det är så här jag ser det just nu.)

    


Fast i den stora modevärlden..


Har fördjupat mig inom mode under en tid och jag säger då det - Det är förunderligt hur stor och fascinerande modevärlden är, samtidigt som den är aningen skrämmande.



             

      



Helg.

God kväll.

Hoppas alla har en trevlig fredagkväll.
Själv har jag jobbat en hel del med mitt projektarbete denna afton. Dock gjorde jag sedan något helt olikt mig, I bought Pizza! Haha, jag vet inte när jag gjorde det sist. Jag och snabbmat brukar verkligen inte gå ihop, men idag fick jag ett ryck - och mumsigt var det..

Jag hann se en bit av Idol och det jag såg var faktiskt riktigt bra. Jag brukar inte tycka det är toppen, men de sista gångerna har det faktiskt varit hög nivå på deltagarna.
Just nu sitter jag och myser i soffan, kollar runt lite på nätet och tittar på Nobelfreds konsertet. Riktigt bra måste jag säga :)

Snart måste jag sova dock, för imorgon är det dags för Luciakonsert i Allhellgonakyrkan i Lund. Vi har en "konsert" på Stortorget i Lund på söndag också, runt 15.30.

Jag är lite tveksam över mitt solo jag ska sjunga, men samtidigt exalterad. Det kommer än runt 1000 pers. IIIH, måste öva..
Synd bara att jag tycker att jag göra låten sådär halvbra - Jag måste bygga upp någon slags positiv känsla över den helt enkelt, så att det låter okej imorgon. Eller så borde jag väl som vanligt bara sluta oroa mig, och istället lita på mig själv. Lättare sagt än gjort dock.
Men men, det blir nog bra tillslut.. som med allt annat.



Hoppas alla får en fin LUCIA :)
Varma kramar, Louise

No time.

Mitt oaktiva skrivande kan tyvärr inte förbättras förrän jag får mer tid. Men det kommer, I promise!
Någon dag nu, så kommer det massa skvaller om dittan och datten.

Ta hand om er så länge och stressa inte ihjäl er som jag.
Tänk DUR inte MOLL ^^

JULEPUSSAR PÅ ER.

Hemfärd imorgon..

Tjoho. Klockan är nu 00.50 och jag börjar sakta men säkert gå över på reservenergi.
Jag har nog aldrig haft så här många "måsten" samtidigt förut, som jag har nu.. När man inte har tid att sova börjar det gå lite över styr måste jag säga. Men vad ska man göra? It has too be done, så är det bara. Tyvärr.

Imorgon ska jag åka hem till Karlstad mitt i denna röra. Jag har faktiskt aldrig åkt hem över endast en helg under dessa åren, men imorgon far jag iväg. Då blir det att fira min söta mor och henne stora dag!
Det ska bli myspys och kul, men det känns lite knasigt och tidsbristen över allt gör sig väl påmind, speciellt på tågresor.
Men det ska nog blir toppen det här! Hoppas jag i alla fall :)

Vi hörs när jag har mer tid. Måste prioritera sömnen nu!
VARMA KRAMAR OCH MASSA KÄRLEK!

/Louise.

RSS 2.0