Tisdag.

Jag har inget boende i sthlm datumen 10-16 aug. Om någon kan hjälpa vore det supergôtt.
Nu ska jag andas en stund - VILA.
Hoppas alla inte jobbar och sliter  med saker om dagarna, utan faktiskt njuter av den varma (!) sommaren. Här ska det bli regn i helgen så ta vara på den nästan outhärdliga värmeböljan nu.
Själv dansar jag nästan 8 timmar per dag i den här värmen, och inte klagar jag inte! (Hmmm...^^)

Ha det underbart! ;)  PUSS.

Avslutning för LDMG.

Jag kom på att jag inte lagt upp några bilder från avslutningen, så här kommer några.

studentdags för våra första 3or!  Hahhah :) Våra första 3or tar studenten :)        Bollywoodstyle             

PUSS.

SOMMAR!

HEJHALLÅ.

Nu tar jag vara på helgen i fulla drag och solar och vilar så mycket jag kan. ÄNTLIGEN!
På måndag börjar jobbet igen och sedan väntar ytterligare tre veckor av massa slit.

Vi hörs mer snart!
PUSS!


Dans är så mycket mer än dans.

(inlägg som jag skrev i sommarjobbets egna blogg...)

 

Hejhopp!

 

När man tänker på sommarjobb så tänker man oftast på gräsklippning, rabattrensning eller kanske jordgubbsförsäljning. Vad sägs om fyra veckor av dans, hård träning, gemenskap och lite filosofi? Det här är verkligen ett dugligt sommarjobb!

 

Det har bara gått tre dagar än så länge, och jag har redan lärt mig massvis. Vår härliga koreograf har förmågan att visa och beskriva rörelser och tankesätt så att man verkligen kan ta in varenda detalj. Jag hade ett dansjobb som sommararbete för två års sedan, men då var det streetdance som präglade schemat. Det här går inte alls att jämföra med det. Det är två skilda världar. I många streetstilar så dansar man ofta utan att tänka. Det är mer simpelt och man gör det mest för glädjens och rusets skull, inte så mycket för tanken.

 

I modern dans handlar det såklart också om glädje, men det ligger mycket mer fokus på kroppen och sinnet. Mycket fokus ligger på den anatomiska biten och man tänker också mycket på former och rörelsers budskap och syften. Mycket intressant tycker jag, som älskar allt som har med muskulatur, sinne och konstruktion att göra!

 

Något som jag känt och vetat väldigt länge, och som blir mer och mer uppmärksammad på för varje dag som går, är hur lite dans egentligen bara är dans. Dans är inte bara koreograferade rörelser och steg. Dans är inte bara underhållning, överrörliga leder och piruetter. Dans är absolut inte någon slags perfektion, egentligen. Dans handlar om glädje, självkännedom, medvetenhet, kontroll, och framförallt passion.

 

Jag känner ofta att en teknikklass kan vara tråkig och att inspirationen brister, men när man får känna det där lilla extra, som att medverka på världens härligaste dansklass, eller få till ett underbart improvisationsstycke, eller sätta den där otroligt svåra rörelsen, då toppar det allt annat i hela världen.

 

För er som inte dansar så mycket, eller er som inte dansar alls - När ni väl släpper lös alla hämningar och struntar i vad som är rätt och fel, vad som är perfekt, stereotypiskt, förväntat – Då lovar jag att ni kommer hålla med mig. Dansa kan alla, så var inte rädda för att i alla fall testa det!

 

Ja, flummigt får det bli när man filosoferar om ditten och datten. Men det är ju så härligt, hihi. Ibland kan man inte sätta ord på allt, så känner jag nu till exempel – Men då får man dansa ut det i stället.

 

Imorgon börjar fjärde dagen och jag hoppas på molnigt väder på förmiddagen när vi svettas i danssalen och strålande sol när vi sedan, förmodligen, besöker Karlstads gator.

Vi hörs och ses!

 

/Louisan


Första dagen på jobbet..

Jaha, nu har sommarjobbet tagit sin start och jag är redan helt slut, efter endast en dag.  För två år sedan hade jag "dröm sommarjobbet" i Karlstad, men nu kallas det inte längre så.  Har jag för mig i alla fall.. Hur som helst så har jag också i år dans som sommarjobb - Modern dans med mycket graham och release-teknik.. Inte riktigt mina favoriter men jag får röra på kroppen och då är jag så tacksam man kan bli :)

Ja, första dagen avklarad, nu har jag bara 3 veckor och 6 dagar kvar av massa dans och hårt arbete. 8 timmar per dag sätter sina spår kan jag lova.. (Och efter 4 veckors dans återstår ungefär 2-3 veckor träning & dans på olika ställen i Sverige:)

Efter första dagen har jag en hel del blandade känslor. Nu kommer vi ju göra massa olika saker under dessa veckor så brist variation behöver förhoppningsvis inte oroa mig för, men det var ändå inte riktigt som jag förväntade mig. Det finns så många tekniker och stilar inom modern dans och jag har kommit på att vissa helt enkelt inte passar mig.. Men men,
det ska bli skoj att fortsätta jobba trots att jag är üüüübertrött redan. Ska nog faktiskt göra iordning mig för sängen! Hur vanligt är halv elva, elva för fröken Louise? Inte särskilt..

Aaaanyhow, vi hörs och ses!  Hoppas jag ;)
Puss & kram så länge!

Populära bloggar.

Jag har tänkt på en sak när det gäller blogg.se. Jag förstår inte riktigt varför, de flesta av bloggarna som ligger på hemsidan, är där. Jag gick för första gången in och kikade på alla idag, och den enda som inte kändes alltför dålig eller tråkig var Stina-Lee's (eller vad hon heter) och någon till..

Jag menar, vad är det som är så intressant med dessa bloggar? Gillar  folk verkligen att läsa om intriger mellan 14-åringar, nyköpta stringtrosor eller det billigaste löshåret? Är det så underhållande att se på navelringar, ljusrosa läppar, överblonderat hår osv. Det är absolut inget fel med att något av detta, var och en lever ju som den vill, men vad är det intressanta i det hela? Varför inte istället skriva om saker som faktiskt betyder någonting i livet? Skriva om saker som ger inspiration, motivation och glädje. Någonting som ger något.

Det känns faktiskt lite sorgligt att unga tjejer som skriver om de mest obetydliga sakerna, ska få mer uppmärksamhet än bloggar och artiklar som har ett budskap, eller i alla fall en grund, och som  faktiskt betyder någonting,

Men men, vad kan man göra. Jag har ingen aning om varför men folk gillar tydligen sådant, och så kommer det väl att förbli. Hur som helst så hoppas jag att alla mår bra och tar hand om varandra, för i slutändan är det bara det som egentligen betyder någonting.

Många varma kramar!

Videoklipp.

Här kommer lite videoklipp också. Väldigt dålig kvalité (därav ljudet & ljuset) men det är något i alla fall.. Kanske inte verkar så proffisgt, men köper ni dvd:n och får se alla nummer med rätt ljud osv, kan det hända att ni ändrar uppfattning :)

DVD:N KAN NI KÖPA PÅ WWW.DANSOMUSIKAL.SE


















LDMG's sommarshow 2009

Hej allesammans!

Nu har jag äntligen fått ta igen en hel del missad sömn och jag känner mig nästan helt utvilad. Dessa två produktionsveckor, som vi alltid har innan sommarshowen på skolan, är riktigt intensiva. Speciellt i år då jag var med i ett flertal nummer. Hur som helst.. Föreställningen blev riktigt lyckad tycker jag! Jag är så oerhört glad över att jag flyttade och för att jag går på Lunds dans- och musikalgymnasium. Jag ångrar mig inte en sekund, vilket känns underbart! Visst känns det alltid tufft att komma tillbaka till hemstaden eftersom man inte längre har särskilt bra kontakt med vänner osv, men jag är säker på mina mål och drömmar och jag har bestämt mig för att klara det! Jag ska uppfylla varenda en, på ett eller annat sätt.

Förutom sommarshow så gick våra första 3or ut nu, och en ny tradition i Lund skapades. Eftersom vi har två veckors påsklov på skolan så har vi avslutning (och studenten) en vecka senare än alla andra. Ett ganska tomt Lund fylldes med hela LDMG's studenter på torgen i måndags! ;) Det blev också riktigt lyckat tycker jag, men jag kommer verkligen sakna många av dem. Jag kan inte tänka mig att vi nu blir treor. Fy så tråkigt. Jag vill ju ha kvar varenda en av alla tokiga filurer som vi nu gått med i två år! Men men, sånt är livet tyvärr. Jag önskar alla studenter ett stor lycka till!

Jag är, som jag sagt tidigare, ganska dålig på att lägga ut bilder på bloggen.. Det finns en hl del på facebook från både sommarshow och student, men här kommer ett fåtal härliga ögonblick :)












           

Lite bilder "back stage" också ;)



           Bollywood-outfiten var kinda OUCH. xD    Bye bye Birdie...         


(Om du vill se bilderna i större format är det bara att klicka på dem)


Vi hörs imorgon :)

Hej alla underbara människor :)

Imorgon kommer jag uppdatera en hel del och då läggar jag dessutom ut en hel del bilder från de senaste dagarna..
Mer proffesionella bilder på sommarshowen kommer senare!

Vi hörs imorgon!
PUSS OCH KRAM

slutkörd , men snart får ni se resultatet!

AAHH.. Jag vet inte ritkgit om jag orkar med det här. 6 nummer och megaförkylning ser inte riktigt strålande  ut. Men men.. MÅSTE sova för att få en aning energi (kom hem från alla rep runt 21.00 idag och någon fritid vill man ju ha)..
Imorgon är det genrep fick jag reda på nyss. Ja, själv har jag inte riktigt koll nu, då jag inte ens visste att det var torsdag?

NÄ, sluttramsat. KOM OCH SE VÅR SOMMARSHOW (Lunds dans- och musikalgymnasium) lördag eller söndag 13, 14 juni!
Beställ biljetter via www.dansomusikal.se
VI SES :)
PUSS!

60-tals tema var det.

Här är ett fåtal bilder från 60-tals festen som ägde rum för lite mer än en vecka sedan.. ;)

hahaha , Rasmus och Tatte ;D
         hahha, här tas man på bar gärning :D 
Finner inga ord xD  HIPPIES :D

haha, den här bjuder jag på...


SISTA VECKAN! KOM IGEN NUUU!

Ja, tiden räcker knappt till för sömn så skrivandet här får vänta, som det kanske märks...

Hur som helst. Nu är det dags för ännu en vecka - sista veckan. Jag jobbar verkligen häcken av mig och jag vet inte riktigt hur jag ska orka eller klara av det, men det ska nog gå. Jag är med i 6 nummer i år och endast ett av de nummren är ren dans tyvärr, resten är dans- och sång nummer. Men jag hade en hel bunt dansnummr förra året och sången är det jag verkligen lagt fokus på sista tiden så det känns bra ändå. Jag sjöng inte ett enda solo förra sommarshowen så det ska bli riktigt kul i år. Aaanyway...

Helgen har varit härlig. Lite kyligare väder, men jag har faktiskt uppskattat det. Det är faktiskt lättare att bli frisk när det är lite kyligare luft, plus att man inte får dåligt samvete när man ligger inomhus och sover. Matchen mellan Sverige-Danmark sågs ju såklart hos källarungarna, men eftersom matchen var så ypperligt tråkig, roade vi oss med playstation istället. Galet längesedan jag spelade det och det märktes, jag förlorade hela tiden.

Idag åkte jag själv en sväng till köpcentret Nova Lund och shoppade lite smått och gott till mig själv. Jag brukar inte uppskatta ensamhet särskilt mycket, men jag måste erkänna att det var riktigt skönt att få gå i min egen takt och i de affärer jag själv vill.

Nej, nu måste jag studera in lite text och sedan sova. Jag är dödstrött verkligen.
LÄNGTAR TILL ALLA DANSJOBB OCH LÄGER I SOMMAR!
PUSS & GODNATT.

As I go down, down, down...

Ojojoj, vad jag inte har uppdaterat ser jag..

Hejhallå.
Nu är inte allt JIPPI längre, och har inte varit sedan i Fredags.
Festen blev superlyckad (wihooooo!) och allting såg bra ut, tills min mobil blev stulen (?). Jag tänkte att någon förmodligen råkat ta fel telefon eller något, men jag menar, det är måndag kväll nu och detta hände i fredags. En kille vid namn Robin blev också av med sin mobil under festen.. Det mes oroväckande med det hela är att det är någon av ens vänner! Det var bara folk jag kände här och man kan ju inte misstänka någon för något sådant!

Efter detta har det bara gått utför.. Städningen efter festen tog ju en jäkla tid och jag mådde väl inte alltför bra dagen efter. Lördagskvällen spenderades också med att härja omkring. Jag har knappt fått någon sömn alls denna helg. Detta har bidragit till MEGA FÖRKLNING (BIG no,no,no! :/) och till och med lite feber. AAARGH.
Nu är min skola mitt inne i produktions veckorna och det är verkligen olämpligt att tappa rösten när man ska sjunga hela dagarna, varje dag.

Maten har jag inte skött heller ;P ahh.. Jag har i princip levt ENDAST på GLASS den här helgen (eftersom jag fick massa BJ's på festen och inte kan ju dem stå och vänta) vilket inte heller är särskilt bra när man är sjuk och har halsproblem.
Nu vill jag bara ha tillbaka min telefon och bli frisk, så kommer allting kännas så mycket lättare!

Jag är helt slut efter den här helgen och känner hur mycket jag vill hem till någonting mysigt, omhändertagande och tryggt. Samtidigt vet jag att jag i sommar (efter bara två dagar!) kommer längta hit ner igen..

Jaja.. nej, nu orkar jag inte sitta här. Huvudvärkstablett NÄSTA!

PUSS!

RSS 2.0