A taste of Frida Mariama

My SUPERSTAR at home :)

Min roomate's låt!
Lyssna & enjoy!









Helgen.

Hej.

Just nu sitter jag i min säng i lägenheten och pluggar för fullt.
Har som vanligt alldeles för mycket att göra, men försöker ta itu med en sak i taget.
Stran och Frida lagar mat (jag förberedde maten ikväll..) och Sofia går runt och tänder ljus i hela lägenheten ;)
Tjejerna är verkligen envisa med att ha det så hemmamysigt som möjligt i lägenheten, och köper massa saker för att få det ;) Det är vekligen jättebra och känns härligt eftersom jag under tre år (under gymansiet) bodde i ett gammalt dagis med ful inredning, och där dom andra inte hade lika höga krav på boendets utseende. 
Jag märker dock att jag inte alls har samma krav och värderingar kring boendeförhållanden osv, som jag hade för några år sedan. Nu nöjer jag mig med ganska lite och behöver inte längre ha det lika bekvämt och fint som innan. 
Det känns bra att mina krav har sänkts eftersom jag dels inte har Råd att köpa inredningsprylar, dyr mat etc, och sen blir många saker mycket lättare för mig i livet då jag klarar av att hantera och leva under sämre förhållanden och förutsättningar.  

Ja, hur som helst..
Igår var vi på IKEA där vi köpte massa saker till lägenheten. Jag var med och delade på nästan allt med tjejerna, men det kändes lite i plånboken då jag hellre hade lagt lite av pengarna på annat. Efter IKEA besöket var det tänkt att vi skulle ut, men på grund av att vi inte blev färdigfixade förrän runt 23.30 (och lite annat..), så blev planerna ändrade.  Det slutade med att vi tog en promenad runt kvaretet i finkläder runt 01.00, haha. Sen kollade vi på film och gick väl och la oss runt 05.00..
Idag har jag handlat lite grejer inför massa skoluppträdanden som jag ska ha denna kommande veckan (JA, JAG måste köpa och betala kläder och lite rekvisita när vi gör olika saker I skolan.. Det gör mig helt rasande för jag vill INTE & har inte råd lägga pengar på något sådant) samt handlat massa mat med Sofia och Frida på LIDL.  Det kändes först lite jobbigt att handla där för jag gör ALDRIG det och jag hatar verkligen besprutad och hanterad mat. INGET för mig. Men jag får som vanligt följa med strömmen/marijotetens val, och anpassa mig.

Ja, det var väl en summering av denna helgen.
Imorgon börjar en galet intensiv vecka och på Fredag är det "skolbal" - eller rätta sagt "skol fest"
 för temat är "American Apparel meets Neon". Lite knäppt tema, har ingen aning om vad jag ska ha på mig, men det blir nog bra.

Vi hörs snart igen.
 P&K, Louise


Lite bilder vi tog igår.

Skrattattack!



Hahaha, jag vet inte vad brudarna bervid mig gör, men ja.. :P




Jag gillar Sofias blick bakom mig ;)



Bara jag..


Vårt place in Ldn.

Del av Köket



Andra delen av köket :)



Mitt och Sofias rum, innan vi gjort det mysigt. (Nu är det finare :))

innan vi dekorerat det o så ;)

Stran & Fridas rum Efter att dom Har gjort det mysigt.



Del av köket igen.. För att dölja den fula soffan la vi på ett påslakan ^^






The (old) place.

Hej igen.
Här är lite bilder från det stället fär jag bor nu.



Toaletten så inte ut såhär för några dagar sedan, men nu är renoveringen i full gång. Trots att jag inte kan duscha eller nått i lägenheten så betalar jag FULL HYRA. Fy F-n.

   


Det här är det köket. Väldigt gammalt och det mesta är sönder. Det nya stället jag ska flytta till är betydligt bättre än detta.

 


Samma sida av köket, men mer åt höger :P




Dom började ju såklart också renovera köket häromdagen. Kan dom inte vänta tills jag flyttat!?



Här är en del av mitt rum. Snart delar jag en 2:a med fyra tjejer, så då har jag inte längre ett eget rum. Ska bli spännande hur se hur det känns. Har aldrig riktigt delat rum med någon förut, endast bostad.




Min tvättställning/byro.




Hall från köket till mitt rum..




Typ det jag har kort på, så det får duga...


Vi hörs! P&K!

Moving Day.

Heeya people.

En galen vecka har passerat och nu är det äntligen helg.
Kunde inte skriva här häromdagen för jag glömde som sagt var min datasladd i skolan..
Igår var jag också en idiot och GLÖMDE MINA NYCKLAR I SKÅPET.
Jag slutade skolan kl 18.00 och sen skulle jag och några från skolan direkt till en dansföreställning (den var fÖr övrigt HELT GAAAAALET OTROLIGT MEGABRA!) för att efter det gå ut och ta en öl.
Allting var jättetrevligt, men redan runt 23.30 bestämde vi oss för att dra oss hemåt (medan typ alla 16-åringar på Dimploma Kursen fortsatte festa för fulla rullar..) till våra respektive ställen. Ellie och jag tog sällskap hem, och bestämde oss då för att kolla på film och äta lite. Vi gick först till mig för att hämta några saker och då märkte jag att jag inte hade min nycklar. Först drabbades jag lite av panik, men eftersom jag var med Ellie så kunde jag ju som tur var sova hos henne en natt.
Jag duschade hos henne eftersom dom nu renoverar hela stället jag bor på (har på grund av det ingen dusch för tillfället), och gick sedan vid 8.00 imore till skolan för att leta efter mina nycklar. Och gladare är jag nu, för jag HITTADE DOM!

Jag ska flytta från mitt nuvarande hem IDAG, så därför var det väldigt viktigt för mig att få tag i mina nycklar, och där med också Alla mina saker.

Nu ska jag försöka ta tag i plugget och jobba hårt och effektivt i några timmar. Sedan blir det packning och efter det TAXI till det nya stället. 
På det nya stället kommer jag tyvärr inte ha internet (gör mig såååå frustrerad för jag behöver det till alla min läxor osv..!) så vi får se när vi hörs igen.

Innan jag flyttar idag tänkte jag lägga ut lite bilder på mitt nuvarande Fula boende. Det är tyvärr dåliga bilder tagna med min mobil, men jag har ingen kamera med mig till London, så det får duga.
Lite senare lägger jag in bilder på det nya stället!

Vi hörs. Puss&kram


Hej!

Hej!

Åh, jag ville skriva jättemycket här ikväll, men jag glömde min datasladd i skolan, så min dator döööör vilken sekund som helst tyvärr :/
Och imorgon är det en väldigt buuuusy day och på lördag flyttar jag! (Och jag tror inte det finns internet på det stället jag ska flytta till tyvärr..)
Men jag återkommer så snart jag kan och då blir det massa uppdateringar! :)

NU måste jag skynda mig innan datorn slocknar..
Ha det fint! Puss & Bamsekram från LONDON TOWN! <3

ORKAR INTE!


Jag fattar inte varför jag inte kan få LITE medvind!
 Efter att ha letat efter boende hela sommaren, och efter 3 veckors ännu mer letande i London, så skulle jag tillslut få flytta in i världens finaste lägenhet denna helg, och nu får inte min hyresvärd (som skulle köpa lägenheten för någon vecka sedan) tag i dem som säljer den!

Så nu är jag tillbaka på RUTA EEEEEETT = INGET BOENDE!
Varför i hela friden måste detta hända mig?!

Känner inte riktigt att jag orkar detta. Jag vet att jag känt så många gånger förut, men det här är verkligen överväldigande. Alla studierna på engelska i skolan, cirka 20 läxor i veckan, disciplinen på skolan, kämpandet med boendet, faktumet att jag måste klara av precis allting helt själv, osv..
Kanske var jag inte redo för allt detta?
Kanske är jag för svag.
Vi får vänta och se hur länge jag står ut...









TORSDAG.


Hej bloggen.

Sitter nu på mitt rum i London och försöker relaxa lite..
Kom hem för cirka en timme sedan, efter att jag slutat skolan, och känner mig ganska slutkörd.
Idag hade jag inte lika mycket som igår (mitt onsdags schema är gaalet), på schemat stod Balett, Dubbel lektion i Dans Historia (I Flera timmar), Articulation, och Stepp. 
I morse när jag skulle gå till skolan gick jag av någon konstig anledning vilse, och fick då lite panik (eftersom det markeras extremt tydligt om man kommer försent, och man får då heller inte vara med på lektionen). Utan pengar så försökte jag ändå få tag på en taxi. När jag väl fick tag på en så frågade jag killen i bilen om jag kunde betala med mitt kort - det kunde jag inte, men han kunde stanna vid en bankomat.
Jag satt och försökte skramla ihop lite mynt och såg att jag hade 4 pund. När han såg att jag letade i plånboken så frågade han mig hur mycket jag hade skramlat ihop..
När vi kom fram till skolan stod taxametern på lite mer än 7 pund, men jag behövde endast betala honom 4.
Jag ÄLSKAR snälla Britter. TACK, wonderful man!


Ja.. Det var det..
Dagen idag har varit rätt bra. Rolig balett. Extremt lång och tråkig Dans Historia (pga att vi SITTER PÅ GOLVET med våra böcker, läraren skriver inget på någon tavla, bara pratar till oss från stolen hon sitter på, och alla satt och mumlade i 3 timmar), rolig Articulation lektion där jag får chansen att förbättra mitt engelska tal, och en väldigt rolig MEN svår stepp klass. 
Lunchen idag var mindre lyckad som vanligt, då vi aldrig får lunchraster.. Lyckades dock få i mig en stor mängd vindruvor, en nektarin, en banan och en mellanmålsbar. Nu, väl hemma, har jag nyss ätit (köpt) brocollipaj.

Sitter här och oroar mig över olika skolarbeten, koreografier, teatermanus, sångtexter samt BOENDE, hälsoförsäkring, och bokning av resor hem. Ska försöka ta tag i några av de sakerna nu.

Imorgon har jag Singing (group), Tutorial, Acting, Voice Work och Acting Through Song. INGEN DANS på schemat alltså. Känns konstigt.. Men ska ändå bli kul! Har inte haft NÅGON av de lektionerna än, eftersom detta är min i min första riktiga vecka. Hoppas dock inte jag får vår lärare P.H för han skrämmer livet ur mig (och ur alla andra)

Jaja.. Ha det så bra!
MISS YAAAAA. (Speciellt riktat till Mami för det är väl bara hon (du:P) som läser detta ändå! Haha..

PUSS&KRAM.




Måste verkligen börja använda mina brillz mer.. Börjar få ont i huvudet på kvällarna :/





Wishes.

Vad jag önskar just nu:


Att bli uppskattat
Att inte bli utnyttjad
Att va omtyckt för den Jag är, trots brister
Ha min egen lägenhet, eller bo med mami i London.
Slippa TJEJDRAMA!
Slippa universitetsstudierna på engelska, eller få extrahjälp :o
Ha balett 5 ggr/veckan i stället för 3
Ha modern 4 ggr/veckan i stället 1
Ha ännu mer Jazzzzz!
Ha SONYA TAYEH, TOKYO, Jessie, Lyle Beniga, Yeya, David Moore,
Nick Bass, Bounce-gänget m.fl som lärare!
Äta god, LAGAD och NYTTIG mat. (I London är endast den super FEEETA maten billig)
Ha råd med BIKRAM YOGA 4 ggr/veckan (Eller i alla fall EN gång/veckan!)
Ha råd med gymkort (och gärna personlig tränare)
Ha fler privata sånglektioner i veckan
Ha vänner som finns där för en i vått OCH torrt
Bli mer tränad, mindre chunky
Få ett jobb som programförsäljare på nån musikal på WEST END.
Få ett engelskt bankonto snabbt
Få national insurance card snabbt
Ha råd med en tv
Ha råd med en kamera
Pojkvän hade suttit fint.
Att det fortsätter vara Varmt.
Mitt egna F------ rum!.
Någon som kan känna samma som jag.
Förståelse
Att min styrka och independens stärks för varje dag som går
Medvind.



With or without flaws.












Londonchic.

Hej igen!

Tänkte snabbt försöka berätta om min flytt till min nya stad och hem, LONDON.

Tisdagen den 24:e augusti for jag, tillsammans med min mamma och hennes sambo Sven till London.
Anledning: Jag ska här gå en tre-årig Bachelor Degree-utbildning till Musikalartist på "The Urdang Academy". (Eller rätta sagt - Jag har redan börjat utbildningen..)
Min kära mamma och Sven skulle endast stanna här några dagar för att vara mig sällskap ett tag, hjälpa mig med lite saker, bl.a hitta boende, köpa lite nödvändigheter osv. Det var egentligen meningen att de skulle få lite semester också, men dagarna gick mestadels åt till att gå på lägenhetsvisningar, fixa telefonkort, mejla till olika annonser, köpa täcke, kudde osv.
Dagen innan de skulle åka så fixade jag mig som tur var ett rum 10 minuter från Old Street Station, cirka 30 minuter från skolan, och det är där jag bor nu - tillsammans med en spansk kille, samt en japansk kille.
Stället känns inte allt för toppen då killarna knappt öppnar munnen, det är äckligt och stökigt, ugnen funkar inte, fryser går knappt att öppna, jag får plats med ungefär tre saker i kylskåpet, väggarna är tunna som papper, och jag fryser häcken av mig. DOCK, så ska jag flytta om någon vecka till en nyrenoverad och nymöblerad 3:a på 7:e våningen, ännu närmre Old Street, tillsammans med tre andra svenska tjejvänner. SOM JAG LÄNGTAR!

Jag började skolan i onsdags (1 september) och hade då "levelling audition" där det avgjordes vilken grupp (nivå) man skulle placeras i. Med tanke på hur dåligt det gick så tror jag att jag hamnar i den lägsta gruppen i samtliga dansstilar, men det återstå att se. Imorgon när vi börjar 8.15, får vi se resultaten. Är det så som jag befarar så får jag helt enkelt jobba mig uppåt, tills jag kommer till toppen!

Imorgon så börjar jag som sagt 8.15 och sedan är veckans (och kanske terminens) schema i full gång.
Under hela förra veckan pratade lärarna om diverse regler och förväntningar, och dom förvarande oss ständigt om hur tufft och krävande de första veckorna kommer bli, både i kropp och sinne. Imorgon får jag väl en försmak..
Nu måste jag dock försöka packa ner allt som ska med till skolan och sedan sova. Tyvärr har jag ingen kamera med mig till London (Jag vet, hur dumt är inte deeeeeet!?), men jag ska försöka fixa en snart. Har dock tagit några få bilder med mobilen..


Såhär ser det dock ut på mitt rum just nu - Min byrå fick bli en provisorisk tvättställning



Suddig bild och sliten tjej. Något i alla fall..



Fortfarande sliten tjej, tillsammans med en söt mamma.



Jag & Svaaampen




P&K OCH GOD NATT!


HI AGAIN.

Hej allihopa! (Om någon ens läser detta, haha..)

Nu tar jag mig äntligen i kragen och gör ett tappert försök med bloggen igen.
För att inte bara hoppa rakt in i ett okänt kapitel, tänkte jag summera min vår och sommar en aning. Vi får se hur det går..

Jag slutade vara aktiv i bloggen i januari detta år, och en hel del har hänt sedan dess.
Jag producerade, koreograferade och regisserade en föreställning vid namn ”Stanna Upp!” med min vän och (nu) gamla rumskompis Erik. Det var vårt projektarbete i gymnasiet. Ett ganska stort och ambitiöst sådant. Det blev riktigt lyckat och jag önskar att jag kunde fått visa föreställningen för fler människor, men tyvärr har allt sin tid och sina begränsningar.. 









Anyway. Direkt efter föreställningsperioden började förberedelserna inför min resa till London.
Jag och en hel bunt vänner från Lunds dans- och musikalgymnasium drog iväg till London för att göra audition till ett flertal musikal och dansutbildningar. Jag gjorde audition till fyra olika skolor under en vecka, och for sedan tillbaka hem till Sverige. Efter en intensiv vecka och några dagar hemma i Sverige började mejlen, samtalen och breven strömma in. Jag lyckades ta mig in på 3 utav de 4 skolorna jag sökt till. Lyckan, chocken och tacksamheten var enorm. Nu återstod valet. För att kunna välja skola bestämde jag mig för att åka till London igen och söka stipendium på en utav dem. Om jag skulle få stipendiet så skulle valet bli självklart.






Innan jag åkte till London för en andra audition, denna gång för stipendium, så satte vi upp vår slutmusikal i skolan - ”THE WIZ”. En motown-version av ”Trollkarlen från Oz”. För er som inte veta vad ”motown-version” är så kan man säga en ”soul version”. Självaste Michael Jackson spelade fågelskrämman i musikalfilmen.
Ja, det var det. Musikalen vi gjorde med klassen var något av det roligaste jag gjort, och jag lärde mig en hel del om mig själv under de repveckorna. Åter till verkligheten dock – Musikalen var färdigspelad och tillslut tog påsklovet plats. Gjorde inte något speciellt om jag minns rätt. Tror bara jag var hemma i Karlstad vilade upp mig & förberedde mig inför London. Ja, för sen drog jag till London Town again. Gjorde där en fruktansvärt dålig audition och var typ magsjuk hela dagen dessutom. Ingen lyckad helg, så att säga.



 


    



   


 


Åkte tillbaka till Sverige och fick senare reda på att jag av någon ofattbar anledning fick stipendiet jag sökt. Kostnaden för skolan nu gå på en bråkdel av den totala utbildningsavgiften. OM jag var glad! Kunde inte förstå hur något sådant kunde hända MIG. Valet blev nu lätt. Jag skulle gå på ”The Urdang Academy” och efter tre år få en Bachelor (Hons)  Degree i  Musical Theatre and Dance. Ofattbart.

Våren fortsatte slingra sig förbi med enormt mycket plugg och förberedelser inför studenten, och snart var det dags för bal. Balen var på Grand Hotel i Lund, och min balkavaljer var min underbara vän & rumskompis Erik (som jag gjorde mitt projektarbete med). Balen följdes av mysiga utflyktstripper med klassen, och annat smått och gott. - Varvat med enormt mycket plugg då såklart..


   


   






Tillslut var produktionsveckorna komna, och alla på skolan började som vanligt repa till den årliga Sommarshowen. Två veckor av dans m.m. stod på schemat. Härligt. Äntligen kunde alla slappna av och säga ”INGET mer plugg”.



  


    


   



Sommarshowshelgen gick sedan allt för fort, och innan någon visste ordet av det, var STUDENTEN där och hälsade på. Kan ni fatta.. Studenten. Slutet av vardagen, rutinerna, slutet av livet? Hah, ja så kändes det. När vi skulle springa ut från skolan på studentdagen var det många som inte ville röra på fötterna, utan hellre stanna innanför skolans trygga väggar.
Floder av tårar rann ner för varenda människas kinder på Lunds Statsteater när vi hade vår ceremoni. Fina tal, sånger, stipendier och presenter delades ut.
Jag överväldigades och chockades ännu en gång då jag fick stipendium för ”störst utveckling och prestation inom konstnärliga ämnen, samt bidrag till vänners utveckling”. Tacksamheten var, och är, enorm. Stipendiet innebar inte många kronor, men det var inte heller det jag strävade efter.
Jag trodde inte att någon hade lagt märke till, eller förstått, hur mycket jag kämpat och hur stor min vilja varit under alla tre åren.  Men det hade någon, och glad är jag för det.
Studentdagen är en dag jag aldrig kommer glömma. Det var både den värsta och bästa dagen i mitt liv.


 


       


  


    

  


Dagen efter studenten var dock endast den värsta dagen i mitt liv. Inte en enda lycklig tanke fanns då i min kropp. Att packa ihop sina saker från ett hus som varit ens hem i tre år, att lämna ens vänner, eller rätta sagt Familj, att lämna staden och vardagen som varit ens LIV i tre år, var bara ett rent helvete.


Jag grät konstant i tre timmar i bilen på väg till Karlstad. Staden som skulle vara mitt hem i cirka två månader under sommaren. Staden där jag skulle jobba, träna, ta körkort och alla annat i, på några veckor.

Hur gick det då under sommaren? Klarade jag KÖRKORTET? Fick ja ihop några slantar? Ja, för att sammanfatta det då (eftersom jag skrivit så nedrans långt redan…) så JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Efter enormt mycket tvivel från ANDRA och trots extremt få körlektioner på extremt kort tid, så tog jag BANNEMEJ det där NEDRANS KORTET! SÅ STÖRT SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT!! Det är dock inte till mycket nytta nu när jag bor i väntertrafik-landet, men det landet och min flytt hit, berättar jag om någon annan dag!!

P&K PÅ ER.


RSS 2.0