Måndag och redan träningsvärk!

Första dagen i skolan på två veckor.. Kändes sådär, men ändå helt okej. Hade gärna haft en vecka lov till men så brukar det ju vara. Nu ska jag försöka hoppa till kojs tidigare än vanligtvis eftersom jag redan, efter en dag, är helt fasansfullt trött! Träningsvärk i varenda muskel har jag också! Aj,aj,aj men ooh så bra!
Ha det nu fint och njut av det underbara vårvädret! (I Lund har det varit undeeerbart väder idag!)

Kram kram och godkväll!

Hi hi hi ...

Jag blir glad av  roliga saker ;)





Vilken besvikelse..

Kolla in detta NOGA och se HELA. Det är ju helt ofattbart egentligen..
Vad tycker ni om det? Själv tycker jag det är aningen synd, men jag antar att de fångat vad vi fastnar för och tycker om?





Tröttsam och lång söndag.

Ja, då var man tillbaka då.. Efter världens segaste dag så kom jag ju tillslut hem till studentlivet igen.
Hade gärna varit kvar hemma ett tag till faktiskt. Det är konstigt, men för varje dag som går så  tänker jag mer och mer på att jag flyttat hemifrån. Det är inte det att jag inte trivs här nere i Lund och på skolan, men boendet känns sådär just nu och under påsklovet nu så kände jag verkligen hur mycket jag saknar att bo hemma. Hemma i ett mysigt hus, hemma där det finns god mat, goda lukter och där allt är allmänt fint, tryggt och myspys. Visst kan kollektivlivet ha sin charm, men jag känner att jag fått min dos av det faktiskt. Det är väl lite dumt med tanke på att jag kommer bo så här en bra tid till framöver, men ja, så känns det.. Jag får väl sluta åka hem på lov eller något, så att jag inte får känna alla de där behagligheterna hemma och sedan sakna dem.

Anyway. Igår var det ju audition till ett dans-sommarjobb. Det kändes inte särskilt bra men jag fick det i alla fall! Det är ju väldigt bra eftersom jag veeerkligen behöver pengar, plus att jag kan tjäna ihop en bra slant genom att göra det jag älskar. Nu är det tydligen ett samarbete mellan film och dans så jag kommer lära mig en hel del, då jag inte kan särskilt mycket om filmning. Det ska också bli intressant att se hur det skiljer sig från dansjobbet som jag hade sommaren 2007.

Nääääej, nu ska jag göra något så kul som att plugga in text, text, text... hmf.
Vi hörs!
Puss & kram

Hälsokoll..

Hej igen.

Nu ska jag kila iväg till stan, men innan jag åker tänkte jag berätta om mitt intressanta och lite underliga läkarbesök hos en naturläkare.
Jag har under en tid velat göra en hälsoundersökning eller liknande för att se lite hur "jag egentligen mår".. Jag vet själv att jag för det mesta är stressad, har höga ambitioner och krav och att jag dricker alldeles för lite vatten, men det var väl i stort sett det enda jag själv hade koll på. Under besöket hos läkaren igår, som tog nästan två timmar, så fick jag reda på en hel del "brister" i kroppen. För att ta besöket kort så slutade det med att jag fick med mig fyra olika burkar med kosttillskott (eller liknande). Jag hade tydligen jättestor brist på zink och magnesium, och lite brist på kalcium samt b-vitamin. Hur ska jag komma ihåg att äta 5,6 tabletter per dag?! Jag som försöker undvika tabletter och sådant också.. Usch.  Hon ville också testa om jag var allergisk mot "ko-produkter", det vill säga mjölksocker. Det var galet jobbigt att höra eftersom hon trodde att så var fallet, och jag har inget intresse för att utesluta det. Min mamma är laktosintolerant, vilket är mycket lättare att anpassa sig till än att inte få äta någon "ko/mjölk-produkt" alls. Hur som helst så får jag inte äta någonting med "mjölksocker" i under tre veckor, och sedan vet jag inte riktigt vad som händer. Jag ska ha kontakt med den där läkaren i alla fall..
Tycker inte aaaaaalls om detta eftersom det verkar som att allting innehåller just detta! Varenda maträtt man äter ute innehåller det då de steker maten i smör eller har mjölk i såsen osv, osv. Det enda som kan tänkas vara bra är väl att jag inte får äta några som helst vetebrön eller godsaker som innehåller mjölksocker, vilket det mesta gör. Hah..
Hur som helst, blä blä blä på detta!

Nej, jag får helt enkelt skärpa till mig lite bara och inte vara så mesig. Imorgon är det audition till sommardans-jobb vilket ska bli riktigt spännande och kul! Yeey!
Vi hörs och ses kanske,
Puss & kram!

 

Hälsa hälsa hälsa


Hemma, hemma...

Hejhallå på er.

Inte skrivit särskilt mycket under mitt långa påsklov (har två veckor) på grund av annan sysselsättning. Första veckan var jag som sagt i Stockholm och praktiserade. Lärde mig massvis och hade jättekul verkligen.. Nu har jag varit hemma i  Värmland denna vecka och gjort allt det där nödvändiga man måste göra när man är hemma. Läkarbesök, optiker osv. Försökt träffa de få vännerna man har kvar. (De som flyttat hemifrån innan gymnasiet vet att det är svårt att ha kvar alla vänner eftersom alla börjar på nya skolor, i nya klasser och därmed skaffar sig nya vänner osv) Anyway..

Det har varit lite av en omtumlande vecka här hemma..
Till en början så var veckan riktigt mysig då jag träffade vänner, myste och bland annat fick se "The Rocky Horror Show" där en hel bunt bekanta medverkade. Det var riktigt kul att se hur alla glänste och hur otroligt mycket de har utvecklats. Olle, en härlig och knasig filur ( ;D ) briljerade i sin roll som Brad Majors! Han är mitt motbevis på att man inte alls behöver åka tvärs över landet för att gå på någon fancy skola, eller för att försöka "bli någonting" - Han har lyckats strålande, om inte bättre, här hemma! Till skillnad från mig så har han här hemma chansen att få stå bland huvudrollerna och glänsa, medan jag, om jag får tur, kan få en liten, liten roll i ensemblen bakom de stora på Malmöoperan eller dyl.
Jag hade nog hellre velat utvecklas och ta mig an en svårare roll på en lite mindre teater i en lite mindre stad, än en kör- och dansroll i en större produktion. Jag menar inte alls att det är någonting dåligt med det, tvärtom, men man ska heller inte underskatta amatörteatrar, mindre scener eller mindre produktioner!
Jag är verkligen jätteimponerad av allting i föreställningen. Allt från scenografin (som var helt utomstående) till manuset och ensemblen, var jättebra enligt mig. Jag brukar vara rätt så kritisk annars när jag går och ser någonting, men det här gillade jag. 

 

Olle och Johanna Lidén i

Nu måste jag kila iväg en liten, liten stund.. men kommer tillbaka och berättar om veckan i de värmländska skogarna ;P
Hade topp så länge! PUSS!


Då var det över...

STOCKHOLM VAR UNDERBART. Nu är praktiken slut och en vecka hemma i Karlstad återstår innan allting börjar i Lund igen.. Njut Louise, njut!

praktiiiik   









hihaha

Veckan har börjat...

Sitter hos Niccie och har det jättemysigt :) Varit på stan hela dagen, fikat, praoat osv. Igår affisherade vi hela stan med Bounce-affisher (CAUTION!) och på kvällen gick och såg teater på Dramaten! Jättekul att se verkligen :)

Något som är mindre kul är dock att boendet som jag och Erik fått låna över veckan hade ju varken tv eller internet!
Visst, man borde väl lära sig att inte vara beroende av massa elektronik och sånt, men någon kontakt med omvärlden tänkte vi ju oss kunna få..
 Speciellt mycket problem blev det igår när jag skulle skicka in ansökan/anmälan på internet,  till en hel bunt olika grejer. Fick ringa mami och be henne gör allting. Krångel, krångel.
Inget hitta.se blir det ju heller för mig och Erik, när vi ska hitta överallt i Sthlm. Vi kör på karta varje dag! Vi är ju på olika ställen hela tiden nu när vi praktiserar, så den är väl behövlig.
Anyway! Nu ska jag och min lilla gullegris Erik (ja, för det är han även om han iblaaand, denna vecka, kan gå mig på nerverna ;P) dra oss "hemåt" med pendeltåget!
Imorgon blir det äntligen föreställning! Tjoho!

Jaja, nu måste vi kila! Jag skriver mer när jag får tag i internet. Får väl sitta på MAX eller något eftersom de har gratis uppkoppling. Haha, blaah...

Vi hörs! Puss&kram
/Louise

Bye bye Lund

Nu bär det av till stan för att fika med vänner, sedan avgår tåget 14.28.
Stockholm och Bounce en vecka, sedan hem till Karlstad. Där väntar massa läkarbesök, massage, ompyssling, god mat, gamla goa vänner , med mer, med mer. Men först dans, Dramaten, CAUTION, shopping osv!

PUSS&KRAM SÅLÄNGE!

JIPPPPPIII.

ERIK  VAAAAAAAANN OCH HAN VAR SÅÅ VÄRD DET!
LIVET ÄR UNDERBART!
STOCKHOLM & BOUNCE NÄSTA!
PÅSKLOV!  WIIIE!

Skriver mer senare när jag inte lever livet och ska in till stan , som nuuuuu! ;)
PUSSS!


Från igår! Hihihoho :)

(Om ni sett numret så hade ni förmodligen förstått vår utstyrsel & look...)



Ingen aning om vad jag gör, men kände för att lägga upp den ändå.

'

Låt dig inte luras när du tror du ser toppen..

Nu är det dags igen.. Koreografitävling 2009.

När allt som gått skit äntligen började klara upp sig så händer det värsta som kan hända - en av dansarna stukar foten och tänjer ut ledbandet i foten! Jippi!
Är det verkligen meningen att man ska klara motgång efter motgång? Är det meningen att jag inte ska få sätta upp mitt nummer i år?
Känns så fruktasvärt tufft att behöva känna såhär. I lördags satt allting och framtiden såg ljus ut. Allt kändes helt perfekt och vi skulle ta publiken med storm! Varför, varför, varför skulle oturen stå på vår sida?!
Koreografi är ju verkligen något jag brinner för och jag vill visa vad jag går för när det gäller det skapandet. Överambitiöst , visst, men det är en del av mig.
Nu måste jag göra om allting IGEN, EN dag före tävlingen! Och sätta upp något jag absoluuut inte står för. Kan man förmedla till juryn att allt är på tok? Bryr de sig? Bryr jag mig ens om juryn? Hmmm....
Oavsett så vill jag bara visa något som jag står för och är stolt över. Vilket jag är. Själva dansen är jag för en gågns skull jättenöjd med! Dock inte nu när budskapet ska få en tvist, ytterligare en gång , och koreografin ändras till något helt annat.
 F-n,f-n,f-n vad jag avskyr det här.... :/

Jag bryr mig inte om en repris från förra gången, men jag ville verkligen visa min tanke, förmedla en känsla till er, och stå för det..


RSS 2.0