Fredag.

Hej bloggeloggen.

Ja, som vanligt tänker jag "vad bra det skulle vara om jag kunde överföra allt i huvudet till bloggen, via en knapp", men nejdå, för det går inte.

Idag har det varit en lååång dag och jag är verkligen megatrött.
Massa saker är på gång och jag hinner inte med en bråkdel av allt som står på "Göra-listan", men jag försöker faktiskt att inte tänka på det och tillåta mig själv att ha KUUUUL en stund.
Imorgon blir det därför utekväll på Slagthuset i Malmö och det är regnbågsfest som gäller! Ska dock partytiden hinna gymma, plugga, springa lite ärenden, och till och med få med lite shoppning (om plånboken tillåter).

Tänkte försöka hitta några kilklacksskor som jag kan ha på fest när det är kallt ute och så.. + massa andra snygga grejer. Nu ska jag städa klart rummet (Ja, på en fredag!) och sedan sova.
Busy day tomorrow!
PUSS.


stora ambitioner bidrar till mycket sånt där halvbra.

Dagarna passerar förbi för oss alla.. Vissa lever livet och vissa väntar på bättre tider. Vad gör jag? Jag vet inte riktigt, båda två tror jag. Jag går hela tiden och tänker på min vidareutbildning och var jag kommer att befinna mig om ett år, samtidigt tänker jag hela tiden på studenten och alla avsked, jag vill inte lämna denna trygghet jag har här. Varför tänka så mycket då? Varför inte bara leva i nuet och se vad som händer, så blir allt toppen, right? Men det gååår ju inte för bövelen!

 

Allison Collins, en dam som har hand om hela jäkla musikalvärlden i London (nja, inte direkt men hon har en bra fot med i leken) var och snackade med oss på vår skola härom veckan. Vi fick höra allt från vad alla utbildningar kostar till hur extremt tuffa auditions det är.. Kul? Nej, inte så värst. Hur som helst så har jag bestämt mig - jag ska klara av det! Jag ska gå vidare och jag ska gå där jag vill! Det måste bara bli så, annars vet jag inte vad jag gör.

 

Jag vet att jag ibland försöker för mycket. Jag hinner inte alltid njuta av det jag gör, för det mesta kan jag det men inte allting. Ofta fylls lyckan och ambitionerna med prestationsångest och krav, och så ska det ju inte vara, säger folk. Men så är det faktiskt. Den här branschen  som jag vill ge mig in i är extremt tuff, och man måste konkurrera med andra människor, hela tiden, för att få det man vill. Är man inte den de söker så får man inte rollen, så är det bara, vare sig man vill eller inte.

 

Igår fick vi reda på rollerna till vår slutproduktion (Musikalen ”The Wiz”) och alla var riktigt ivriga och nervösa för vad vi skulle få. Jag hade till en början stora förhoppningar men insåg samtidigt att jag haft en hel del halvstora roller genom dessa år på skolan, och att det kunde göra att jag fick en mindre roll nu. Dock, så ville jag ju verkligen få något utmanande, så jag hade ändå ”hopp” om någon sådan roll.

När vi får pappret tänker jag bara ”Bli inte besviken nu, ta det för vad det är”, ändå lyckas jag fylla hela kroppen med besvikelse. Ja, visst är det okej att vara besviken, men sen måste man gå vidare och göra som jag skrev innan – Ta det för vad det är.

 

Jag ska verkligen göra det, det gör jag alltid. Vare sig jag spelar en liten mus med en replik, så jobbar jag så mycket jag kan för att gestalta det bra, men jag kan inte sluta fundera på vad deras argument var för rollfördelningen. Jag vet inte om folk har koll på vilka roller som finns i musikalen, men jag fick hur som helst ”Ant Em”, eller ”Tant Emma” som hon heter på svenska. Hon är med i början av musikalen, och har en liten sololåt, sen är det good bye med henne i princip..

 

Ja, så var det med det.. Lite halvt bitter över detta men jag hoppas musikalen ändå kommer bli underbar och rolig att göra, och att alla små ensemblerollerna som vi alternerar om, blir massa skoj.

 


LINN.


JAG SAKNAR DET HÄR TJEJEN!
HON FÅR MIG ATT MÅ FANTASTISKT.


LINN!


Så här blir det när man är överdrivet övertrött?

Pluggeplugg är något jag är aningen trött på, ja.
Så nu ska jag bannemej en mumsig kopp te ta.
Dumma tråkiga prov vi får
Så synd att man inte bara allt förstår
Haha, jag har ingen aning om varför jag rimmar
Kanske är det för att jag inte sovit på flera timmar
Lite knas i bollen kallades jag idag
Haha, vadå, jag?
Nej men seriöst, jag kan inte sånt här
Sånt här går bara när man är kär
Eller? Shakespear är ju vad vi läser om nu
Kom igen nu, rimma, det här klarar du
"Lite vind och lite blåst, kyssar och smicker
Åh, jag älskar dig så mycket att jag spricker"
Hahahaha, det här är ju bara för kul
Nej, det här går inte, jag sparar rimmandet till jul.

Hej
svej.


Darth Vader?


Tänkte lägga ut dessa två bilder från en photoshoot jag var på härom veckan.
Aningen annorlunda må jag säga ;D
Vad tycker ni?



Fotat och redigerat av Freddy Billqvist



Fotat och redigerat av Freddy Billqvist


Planering på hög nivå.

 

Godkväll allesammans.

Sitter just nu i min säng och planerar hela min höst. Ingen lätt uppgift kan jag lova. Planerna som nyss var bestämda, har drastiskt ändrats. Jag skulle jobba som danslärare hos Medborgarskolan igen, men förmodligen blir det inte av eftersom allt från schema till lärare och elever krånglar. Vad gör man då, när man måste ha pengar? Ja, man söker andra jobb.. men då får man sedan höra "Tyvärr, vi prioriterar riktiga studenter". Vad tusan är en riktig student?!
Sedan försöker jag bestämma mig för om jag ska dansa i Malmö eller om jag helt ska fokusera på de klassiska stilarna och bygga upp tekniken, med risk att jag tappar ganska mycket från streeten.. Goosh, jag vet inte hur jag ska göra! Så mycket att göra, så lite tid. Precis så är det meningen att jag inte vill känna, men så blir det ju alltid ändå. Dumma ambitioner.
Ja, det är mycket som ska bestämmas, vi får se hur det blir helt enkelt! Skolan är hur som helst prio ett.
Nu ska jag sova.

Puss&kram sålänge.




Muntert kallas det.

 

Andas in, andas ut.
In och ut.

Helt oplanerat, bara automatiskt
Det är så det ska vara.
Men så är det inte.
Inte just nu, inte för mig.
Någon har satt sig på min bröstkorg.
Jag stretar emot, försöker få luft.
Andas in, andas ut.
Trycket ökar.
Min energi tar slut, orkar inte kämpa mer.
Luft fyller bröstkorgen en sista gång.
Innan jag sakta kvävs.


Nej.
Måste återupptäcka kraften från det inre, sägs det
Släppa taget och ge sig hän
Förlåta och acceptera det som är.

Jag sa, innan jag sakta kvävs.



RSS 2.0