Stulen . . ?!

Sitter för tillfället hos Hanna, med en ispåse på axeln. Humöret är absolut inte på topp men jag är konstigt nog, relativt glad. Eller, inte så konstigt egentligen. Jag har precis varit och bowlat med några vänner och nu sitter jag ju här hos Hanna med Nicky, Anna och Benny och myser med glögg och film. Allt i livet flyter ju på, trots att det är fruktansvärt mycket att göra just nu. Jag klarar mig igenom det mesta och jag trivs så oerhört bra här nere, med boendet, skolan och alla underbara vänner. Trots sjukdomar, mycket slit, dåligt väder, borttappad mobil (för ett bra tag sedan dock) och så vidare, så har allt kännts så underbart denna hösten och jag har verkligen sett positivt på det mesta runt omkring mig.
Detta känns dock som droppen..
Plånboken, borta. Helt borta. Och misstänkt att vara stulen. Nittio procent att den är stulen. På operan, av alla ställen.
Om detta är fallet, vilket de flesta och jag själv nästan är helt säkra på, finns det inte mycket mer att glädjas över. Låter kanske överdrivet och dystern men det känns verkligen så, tyvärr.
Mitt id-kort, bankkort, H&M, Coop, Ica, Prestenkort på 300, csn-kort, 300 kr i kontanter, runt 350 kr i rikskuponger kanske, alla övriga kort, och så vidare!
Det värsta och mest komiska av allt: Jag har nu FYRA kronor.
Inga pengar på mitt busskort (jag skulle fylla på det idag, men kunde ej) och inga pengar att ta mig någonstans med.
Förhoppningsvis kan min kära mor föra över pengar till en kompis konto och jag kan därmed klara mig finfint.

Hur som helst så känns allt riktigt orättvist och jag förstår inte hur och varför detta händer mig.
Nu ska jag gå härifrån och sällskapa mina vänner. Försöka tänka på andra saker.
Livet går inte under. Skärp dig Louise.
NU SKA VI HA MYS. JA.

Puss&kram
Louise

Tisdagen den 25 november var det.

Godkväll.

Har inte riktigt prioriterat bloggen nu, men jag har mina perioder hinner eller orkar skriva alls, tyvärr.
Helgen har varit bra och igår var jag ledig! Wee! Vi hade Studiedag eftersom vi hade Öppet Hus på skolan i söndags. JCS gick ju bra och sådär, som vanligt. Vi gör ju inte så attans mycket i den, så det brukar gå prima.
Igår var det lite solning ("Så man kan inte fastna i den då? Tänk om jag gör det?" Hahah ;), plugg och mys hos Åsa.

Idag var det andra delen av nationella provet i engelska och det gick hyfsat. Det var inte så värst svårt..
Hade Sian på jazzen och det var såklart galet roligt! Vill ha henne varje dag! Tänk om, tänk om...

Ja, lite ballet, jazz, naturkunskap, svenska osv. Slutade 16.50 och for iväg till Konsum.
Handla, göra ärenden, släpa kassor, göra lite fler ärenden, ta bussen och tillslut komma hem.
Äta, hänga upp tvätt, städa lite, diska, plugga (!), desperate houswifes, plugga igen, fixa grejer till skola nästa dag
OCH SÅ VIDARE.

Nu ska jag läsa runt 100 sidor innan jag säger tack för idag.
Skriver om lite roligare saker i nästa inlägg!
(Har lite tankar, tips & annat smått och gott, haha ;)

Ha en fortsatt underbar kväll och en wonderbaar dag imorgon!
Varm kram, Louise!


snö. plugg. öppet hus. jesus.

SNÖ I SKÅNELAND. JA, SÅ SANT SÅ SANT.

Inte sett snö här nere en enda gång sedan jag flyttade hit, så det var verkligen på tiden.
Kändes faktiskt lite som att jag var i Karlstad när jag vaknade imorse. Det var en snöplog (!) som åkte utanför. (Det behövdes verkligen inte, hahah)

Idag har jag pluggat, städat, fixat och hållt på lite.. Inte gjort allt jag planerat, som vanligt, men fick ändå en del saker överstökade. Följde med Erik ut också som bönade och bad om att åka pulka. Haha! Nu har vi ju ingen pulka här i studentboendet men vi fick faktiskt ett tefat på köpet! Ja, det låg ett i förrådet som vi har cyklarna i. En kulle med snö (och gräsfläkar!), varma kläder, busigt humör, en stor sopsäck och ett tefat - Kunde ju inte bli bättre! :D
Skrattade gjorde vi massvis i alla fall!

Jag har inte skrivit på ett tag, men så attans intressanta saker händer väl ändå inte..
Jag var på Skånes dansteaters föreställning  INTERFERENCE igår. Den var bra, men jag vet inte riktigt om jag tog den till mig eller inte. Det känns lite som att jag verkligen måste bli "blown away" nu förtiden, och det blev jag inte tyvärr.
Det känns också som att de flesta koreografer går samma linje hela tiden, går efter samma konsept. Det ska vara så konstärligt det kan bli, invecklat eller överdrivet plant , gärna udda och konstigt och det gör inget om man inte förstår någonting. Men om man vill kunna se det och tyda det med en gång då? Bli häpen och se budskapet med en gång. Är det fel? Är det inte tillräckligt "konstnärligt"och svårt då?
Jag vet inte.. Jag har väl blivit kräsen av något slag.

Imorgon är det Öppet hus på skolan och jag börjar 11.00 med Individuell sång. Känns lite småläskigt att ha sånglektion inför massor med folk, men förhoppningsvis så går det bra. Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med lunch, men det löser väl sig. Det blir kör och jazz (eller modern) lektion också och sedan kommer en taxi och hämtar upp min grupp som ska till Jesus Christ. Sedan föreställning och efter det blir det kanske lite Partaj.

Galen morgon och lite annat.

Nu sitter jag här.. Framför datorn, fortfarande i skolan.
Har precis skirivigt klart mitt och Felicias arbete om Marie Taglioni (en av världens mest kända ballerinor) och reflekterad om nutid och dåtid och dåtid och nutid. Hej och hå.
Nu ska jag snart dra av balettdräkten och klä på mig anständiga kläder (Normala kläder) och kila iväg mot bussen, och sedan hem. Hemma blir det matte, mat, naturkunskap och stretching.

Jag ska försöka lägga mig aningen tidigare idag eftersom det blev så galet sent igår. Jag kom i sista sekund på att vi idag, första lektionen 8.10, skulle ha en liten "skrivuppsats" om de sidor vi fått i uppgift att läsa i vår svenskabok. Jag kom på att jag hade minst 100 sidor kvar att läsa och klockan var då 23.30! Snacka om panik. Anledningen till att jag inter läst det tidigare var helt enkelt att jag glömt bort det. För jag tycker faktiskt om boken, tro det eller ej. Hur som helst så glömde jag av det p.g.a allt annat plugg.
Ögonen slocknade om och om igen och jag kunde knappt hålla mig vaken. Jag bestämde mig för att ställa klockan riktigt tidigare än vanligt, för att läsa klart alltihop. 5.00 ringer klockan och jag börjar läsa! Helt galet, men sant. Jag läste överallt, köket, toan, på bussen och från bussen till skolan. Jag hann precis läsa klart och var redo för skrivandet! Tur nog gick det ganska bra och jag är nöjd med det jag skrev!?

När jag berättade det för ett par stycken i klassen reagerade de flesta likadant. "men varför sket du inte bara i lektionen, eller varför struntade du inte bara i att läsa de sista sidorna och skriva så mycket du kan?"
Jag vet inte riktigt varför jag inte kan göra så, men jag kan verkligen inte! Eftersom jag vet att jag kan göra det och eftersom det är mitt ansvar så känns det så löjligt och hemskt att strunta i det.
Men men.. Jag var väldigt trött de första timmarna i skolan, men jag kom igång igen på modern-klassen. Efter moderna var det balett och det gick äntligen riktigt bra idag! Skönt.

Nu måste jag kila iväg! (ut i spöregnet))
Jag kom på att jag måste köpa lite frukt and stuff för jag har ingenting hemma!
Massvis med pussar och kramar!
Imorgon är det fredag! Yeey!

Tisdagtisdag.

Prestera, jobba, skratta, plugga, leka, gråta, äta, sova, göra, fixa, köpa, HINNA LEVA!

Jag älskar verkligen livet just nu,
men jag hinner inte riktigt med..

Nu ska jag öppna matteboken, igen.
Höras får vi göra någon annan gång - När jag har tid!
Tills dess -
PUSS & KRAM!

Avenue Q, Jesus och skolarbete!

Godkväll!
 
Tyvärr så hinner jag verkligen inte skriva mycket nu, vilket är såå jobbigt eftersom jag är fylld med inspiration och ivrighet!
Jag har galet mycket på gång just nu. Det är massvis med prov och inlämningar. Jag hinner knappt med. Eller, jag hinner inte med.
Idag har hela skolan tittat på Avenue Q, som jag för övrigt är helt lyrisk över och som är orsaken till min ivrighet. Den slutade 21.30 och jag kom hem mellan tio, halv elva. Hopp in i duschen, mat och nu plugg. PLUGG!? Inte orkar jag med det nu! Jag är helt slut.
Jag måste, måste, måste verkligen plugga naturkunskap och matte också. Och allt annat också, för den delen.. men jag vill bara sova.
Imorgon får vi som tur var sovmorgon och börjar inte förrän kl 10.00. Skönt! Jag missar därmed historia och engelska, vilket också känns helt okej ;)
På schemat står balett som första lektion, sedan jazz, individuell sång, naturkunskap och svenska. Svenskan slutar 16.50 och 17.10 måste jag ta bussen till Malmö för föreställning med Jesus Christ! Gaah. Stressigt.
Ingen tid för plugg!
Föreställningen slutar runt nio, halv tio och sedan ska man ta buss, tåg och sedan buss igen. Hemma sent, som vanligt.
Plugghumör imorgon vid den här tiden? Njaa..
Jaja, nu är det som det är och det är bara att bita ihop! Köra så det ryker helt enkelt.

Jag måste verkligen berätta om Avenue Q nästa gång jag skriver!
Det kanske bara är jag som blev helt förälskad i den, men fy jäkla tuuuusan vad otroligt rolig och genialisk den var!
Bästa jag sett på riktigt länge.

Men vi hörs om det, som sagt!
Många trötta kramar sålänge!

Tasha Hamilton m.m.




Jag vet inte riktigt vart jag ska börja..
Har så mycket som jag vill berätta och just därför kommer jag väl knappt att skriva någonting alls.
Först och främst så är jag hur trött som helst. Jag vet inte riktigt varför, men kroppen är helt slut och kan inte tänka på något annat än att ligga ner.
Idag har jag varit på workshop för Tasha Hamilton, vilket var hur roligt som helst. Tyvärr så hade jag bara råd att ta en klass av ett flertal, vilket gör mig lite småsur.. Ja, hur ofta är det L.A kommer hit till mig egentligen?! Då måste jag ju utnyttja tillfället! Dumma dumma pengar.
Tasha var i alla fall grym, som jag hade förväntat mig, men klassen var aningen lätt. Klassen hette avancerad men det var den inte riktigt, tyvärr. Men hon sa att hon skulle komma igen och ha intensiv veckor med oss! Under hela 3 månader planerar hon att vara här i Sverige. Helt galet! Hon sa det verkligen uppriktigt så jag hoppas, hoppas, hoppas att det kommer bli så! Hon är urgullig, har perfekt danskropp (tvungen att kommentera det ja...), jättebra lärare, überbra teknik (såklart) och hon har verkligen min stil i modernt. På youtube så syns det inte riktigt, stilen alltså, men det är på grund av att alla danser där, mest går ut på teknik (det mesta filmat från tekniktävlingar). Jaja, det var det! Önskar att jag vore född i USA och börjat träna teknik vid 4 års ålder, men så är det inte och that's it!

I
går var det 18års fest hos Sanna.. Kom hem ganska tidigt, runt halv tre och hoppade i säng så fort som möjligt. Jag var ändå hur trött som helst när jag skulle upp 9.00 imorse. Inte alltför konstigt, men jag brukar ändå sova runt 6 timmar?

Det här med workshops förresten... Jag förstår inte hur folk som dansar (de som satsar på dansen) inte försöker gå på så mycket workshop som möjligt. I brist på tid och pengar så kan jag absolut förstå, men för att de inte orkar eller bryr sig? Det finns så otroligt många på min skola som jobbar jättehårt på tekniken osv, och som verkligen jobba i skolan, men utanför tar de inga klasser överhuvudtaget? Visst är det smart att inte göra mycket utanför skolan så att man hinner med och kan satsa på skolämnena, men workshops går man ju endast på vid enstaka tillfällen ändå. Anledningen till att jag tycker att man bör gå på dem så mycket som möjligt, ta så många olika klasser för så många olika lärare som möjligt, är eftersom man lär sig så mycket om hur dans fungerar. Man kan bygga upp olika uttryck, känslor och stilar. Man ser hur olika lärare och elever rör sig, man jobbar inte bara med teknik utan det som egentligen är viktigast - Känslan och Uttrycket. Det är inte tekniken som får en att bli intresserad, nyfiken, berörd och imponerad. Visst imponerad möjligtvis, men det är väl berörd man helst vill bli? Att se en dansare med endast bra teknik berör mig inte överhuvudtaget. Imponerar mig gör det troligtvis, men det rör inte en känsla i kroppen. 
Skulle alla få uppgiften att improvisera i t ex fridans (modernt), så skulle de som tagit flertalet klasser utanför och av internationella lärare, synas så mycket mer och ge så mycket mer personlighet och karaktär. Det är inte det att vi aldrig få jobba med karaktär osv i skolan, men det är två helt olika saker. Har man tagit workshop för t ex Sonya Tayeh eller Tasha Hamilton etc, så vet man vad jag pratar om. Det finns så mycket mer att få ut ur en själv, bara man hittar det där knepet eller kanske den där personen/läraren som kan hjälpa en att hitta det, på rätt sätt...

Jag blir såhär ibland när jag varit med om något som inspirerat mig. Jag tänker på alla som inte vill, får eller kan vara med. Jag tänker på hur mycket mer uttryck och känslor folk (dansare - på skolan bl.a) skulle kunna visa, eller borde visa, för att det ska bli dans av det hela.

Ta så många chanser du kan! Testa i alla fall att vara med om något större, och nöj dig inte för lätt.
Nu måste jag plugga, som vanligt.. Jag har inte ägnat en sekund till plugg idag, tyvärr. Dumma dumma mig, men iiiiih, så skönt det har varit.

Massa kramar, Lojsan.


Engelska Na.prov och Bio

Så var man här vid bloggen igen.. Har massa tankar om allt och ingenting som bara väntar på att komma ut genom fingrarna. Varför jag måste skriva ner allting vet jag inte riktigt.. Det känns väl som att jag lämnar det bakom mig på det sättet och kan gå vidare, inte grubbla och fundera så mycket mer på det.

Idag då. Ja. Dagen började med matematik som följdes av naturkunskap. Efter det var det dags för nationellt prov i engelska och det gick väl sådär. Tidsbrist och fantasibrist leder inte till så mycket. Fast i och för sig så blir jag ju nästan alltid missnöjd. Vi får se hur det gick om ett tag.

Historia var det sedan på schemat och dagen slutade hur tidigt som helst, som varje fredag. Jag stannade dock kvar och fortsatte plugga, nörd som jag är. Jag har hela helgen planerad och kommer inte hinna med något skolarbete, så jag hade inget annat val. Under tiden jag satt kvar med andra halvklassen, på deras lektion och pluggade, var det addition på gång i skolan. En dam som sökte höga sopraner till en barnskiva, eller om det var en skiva till en barnbok? Hur som helst sökte hon höga sopraner som kunde TEXTA TYDLIGT och BRA, från damkören på skolan. Lyckligtvis kom jag ju med i damkören och kunde söka, men gjorde jag det? Nej. Jag tänkte ju att "Jag sjunger ju 2 sopran och 1 alt, så jag kan inte visa mig där". Men jodå, det kunde jag visst. Hon sa sedan att hon behövde flera personer och att hon bara ville höra hur vi lät, så skulle hon bestämma sig sedan. Jag vet inte varför jag började tänka på det riktigt, men jag ångrade en aning att jag inte sökte, även om det inte alls var en stor grej. Just för att det är bra att söka så mycket som möjligt och sjunga mycket för olika personer, utbildade personer som man inte vanligtvis sjunger för. För att få olika kommentarer samt feedback.  


Kvällen såg inte så värst bra ut till en början och humöret sjönk lite smått, som tur var muntrades jag upp av Åsen och bio! Självklart gick vi och såg High School Musical 3 med höga förväntningar! ;P

Lyckligtvis blev jag överraskad och den var mycket bättre än tvåan. Ja, det är klart att jag nu har sett alla tre! Ska man bli (musikal/dans)artist eller inte?!


Imorgon blir det förmodligen lite simning och kanske även solning med Åsi, därefter 18års fest! På söndag kommer Tasha Hamilton (Modern samt streetdansare - Misha Gabriels syster) från L.A och jag ska självklart ta hennes klass! Dyrt i plånboken ja, men vad gör man inte för dans? Förhoppningsvis massa teknik och snygga koreografier!
Det ska bli grymt roligt och förhoppningsvis är jag inte alltför trött efter lördagen!

Nej, nu har jag en del att göra och lite vimmel i hjärnan måste få komma ut också.

Detta inlägg avslutar jag därför NU.

VARMA KRAMAR!  ;)


Aj!

AJ! Jag har så otrolig träningsvärk i hela kroppen och inte minst sagt i mina vader, jag står knappt ut. Haha!
Samtidigt som jag gärna vill vara utan värk så känns det så bra och skönt att ha det. Träningsvärk är ju det bästa som finns. Att känna att man har använt varenda muskel i kroppen. Jag har funderat en del på många "naturligt" smala personer som knappt tränar och på modeller osv.. De kan ju knappt ha några muskel överhuvudtaget? Muskler tar oftast mycket och stor plats och om man tränar väldigt mycket och ofta så är det svårt att hålla sig inom mediavärldens galna idealmått. Verkligen.
Jag vet inte riktigt varför eller hur jag kom att tänka på det, men när jag hade lite fysträning på en lektion med mina elever en gång, så kom jag att tänka på just det. "Jag undrar om brudarna i alla reklamer (or whatever) skulle klara av detta?" Förmodligen inte..

Anyway. Idag har det väl inte hänt så vädligt intressanta saker. Jag råkade dra ur min sladd till klockan bredvid sängen igårkväll och råkade också ställa tiden en timme fel. Imorse när jag skulle gå upp och klockan såg ut att vara 7.00 så var den egentligen 8.00. Jag började 8.10!
Jag fick lite panik och rusade runt överallt som en tok. Konstigt nog satt jag på cyklen när klockan var kvart över. Jag kom ungefär en halvtimme försent, men ingen skada skedd, tack&lov. Jag brukar faktiskt aldrig någonsin komma försent, så det var väl ändå på tiden nu ;)

Jazzen var galet rolig idag eftersom vi hade Martin. Ja, tänk om. Tänk om vi skulle haft han eller Sian. Framsteg, framsteg, framsteg. Men men, man får fortsätta göra sitt bästa med hur det är och jobba som en Gnu varje sekund av alla lektioner,  och sedan har jag ju Sian i baletten. Yeey!

Nu måste jag tyvärr dra mig tillbaka till skolböckerna. Trots att jag stannade i skolan till klockan 19.00 idag och pluggade matematik! Gah. Som tur var så fick jag riktigt mycket gjort så imorgon kan jag bara dansa i Malmö och slippa resten, eftersom jag redan gjort det.

Puss och hejdå,
och Hello stretching och skolböcker!

Intervju och massa annat denna tisdag.

Hej och hå, vilken dag det har varit.
Dagen startade med historia, engelska och sedan balett. Hade en snabb lunch och därefter var det dags för jazz, individuell sång, naturkunskap och till sist svenska. Hände en helskum sak under dagen också. I början av jazzlektionen kommer Martin in (vår konstnärliga ledare bland annat) och frågar efter mig. Jag hade tydligen blivit intervjuad i våras av någon tidning, om flytten, valet av skola osv. Själv kom jag inte ihåg det alls, vilket kändes aningen pinsamt. Tillslut visade det sig i ala fall att de då hade sagt att det var en radiointervju och det däremot, kommer jag ihåg. Hon som intervjuade mig hade istället valt att ha med det i en artikel i tidningen "Fotnoten", en musiktidning.
Killen som fotade följde med in på jazzen och började fota och ha sig för fullt. Efteråt följde han även med mig till sången och där kan vi ju snacka om knasiga bilder! Haha! Att se bra ut på en sånglektion kan man knappast räkna med, om det ska låta bra och om tekniken ska vara korrekt. Men blir det ju äkta i alla fall, antar jag.
Visst var det lite småroligt med det här, men jag har ingen aning om vad jag kan ha sagt i våras, så jag vet inte alls vad jag ska förvänta mig av artikeln. Sedan känner jag mig inte särskilt speciell för att vara den man skriver om. De kunde ju tagit någon som flyger fram i splithoppen och kan böjas i alla vinklar? Eller så är det mina prestationstankar och "inte-bra-nog"-tankar som får mig att tänka så.

Lektionerna har hur som helst gått riktigt bra idag, vilken känns jätteskönt! Äntligen flyter det mesta på i rätt riktning.
Har en del prov nu framöver. Det mesta kommer som vanligt på samma gång, tyvärr. Men det ska nog lösa sig. Jag glömmer dock bort allting av någon anledning. Musikteoriprov, matte, engelska, naturkunskap, uppsjungning, tentor hit och dit, men vad har de alla för datum?! Jag måste verkligen reda ut allt ikväll!

Jag har börjat planera en del kommande saker också, som jullovet t ex. Jag åker hem till lilla Karlstad den 19 december och firar en mysig jul med alla värmlänningar! Mamsen har lovat massa bak och mys så det ser jag fram emot! Vadå, man måste väl få roa sig med pepparkaks hus när man är sjutton? Det ska jag göra tills jag blir en äppelskrutt, det kan jag lova!
Efter lite mindre än två veckors jullov hemma så åker jag förmodligen ner till Lund igen och firar nyår här nere! Vi/jag försöker nu att fixa en stor braknyårsfest! Efter det blir det förmodligen Stockholm ett par dagar, för att sedan fara tillbaka till Skåne för föreställning med Jesus och skolstart. Får kanske inte träffa alla vänner hemma i Karlstad så länge eftersom det är under de stressigaste juldagarna jag är där uppe, men med lite effektivitet så bör vi nog kunna klämma in en del tillfällen och stunder tillsammans :)

Det mesta känns bra just nu, måste jag säga. Om det inte redan märkts..
Saknar operan gör man ju ganska mycket när man inte är där. Det är verkligen härlig stämning där och så galet härliga människor. Kan knappt vänta på min tid som artist, om det nu kommer befinna sig någon gång.

Nu måste jag ta fram matteboken och sedan göra allt annat som måste göras, innan kvällen är slut. Jag kan heller knappt vänta tills jag aldrig behöver öppna en mattebok igen! Wiho, säger jag då och den som befinner sig bredvid mig kommer förmodligen får en stor PUSS!

STOR KRAM SÅLÄNGE!
Louisan



(Det här är från mitt och Linneas nummer i koreo.tävlingen i våras)

Skippa lektionen och läraren!

Hallådär. Tänkte dela med mig lite av mina tankar ;)


Helt otroligt hur bra den här tjejen är. Beundrar henne hur mycket som helst och tycker verkligen att hon är grym! Hon vet vad hon håller på med, hon är stark som en björn och hur smidig som helst, hon är inte skolad heller, som alla andra. Inga teknikklasser eller "hip hop" eller "street"-klasser där folk lär sig en måttligt svår (eller lätt) koreografi. De flesta kan räkna till åtta och de flesta kan härma någon annan relativt bra, men att ha en egen stil, lära sig själv och utforska, är en helt annan sak.
Kolla in det här och försök dansa så själva , ni som tagit klasser och som fortfarande (endast) gör det. You go ahead and good luck!


 (Stephanie & Dedson)

Nej, inte vill jag att det ska låta som att man inte ska ta klasser, eller att alla som gör det inte är duktiga. Absolut inte! Jag har själv tagit klasser hela mitt liv och fortsätter ju med det nu. Det är självklart bra att göra det, så att man kan lära sig saker och utvecklas och bli riktigt bra, men jag tror att om man börjar träna mer själv så blir man mer medveten om sin kropp och vad man kan göra. Man kan också improvisera och leka med dansen på ett annat sätt. Har du endast stått bakom en lärare och snappat upp en koreografi, så kan du inte sedan improvisera och visa vad du går för. Det enda du då kan göra är att göra det som förväntas av dig och kopiera någon annans steg. Hur kul är det egentligen?
Jag älskar verkligen självlärda människor och jag blir enormt inspirerad! Det handlar inte bara om dans, utan om allting. Från musik(er) till matlagning!
Improvisera och kör så det ryker! Det kommer endast bli bättre och bättre och tillslut, om du fortsätter jobba, blir det hur grymt som helst.

Dansanta kramar (?),
Louise :) 




Komposition på G.

  

Precis suttit och tittat på massa dansklipp på youtube och är nu full av inspiration och ivrighet för att börja arbetet till koreografitävlingen!
Nu blir det massor, massor och åter massor av dans framöver!  :)


Jag nöjer mig inte så lätt.

Nu var den här helgen förbi och vad har jag gjort egentligen? Myst och haft det massa trevligt med vänner ja, men allt annat som var på "måste göra-listan" då? Simmat har jag ju duktigt och roligt nog gjort också.. Alla läxor har jag dock lagt lite åt sidan, fast det är det som borde prioriteras först eftersom jag kom lite efter när jag var i Stockholm.
Har precis suttit och läst 100 sidor i svenskaboken vi läser nu i alla fall, men nu återstår allt annat. Speciellt matten som det snart är Nationellt prov i (Läser det på mycket längre tid jämfört med andra linjer pga att jag går en yrkesutbildning där det är de estetiska ämnena prioriteras mest).

Nej, det här är inget skoj att varken skriva eller läsa om.. Jag har hur som helst ganska mycket nu, trots att jag varken jobbar eller tränar särskilt mycket utanför skolan (för tillfället). Jag tycker egentligen, för det mesta, att det är ganska kul med plugg och så. Klysche eller ej, men jag älskar faktiskt att lära mig saker.. och egentligen, hur kul är det på en skala att inte ha någon koll på saker och ting? Om man inte under livet försöker lära sig så mycket som möjligt, känns allt ganska meningslöst, tycker jag. Inte vill jag bara få allt serverat på silverfat och aldrig kämpa för någonting. Då kan man ju inte känna särskilt mycket tacksamhet? Inte vill jag heller inte göra någonting, hänga runt med folk och endast festa, fika, slappa, strosa omkring och snacka strunt. Det är ju sådant man gör emellanåt, för att få lite krydda på livet. Jag förstår mig inte heller riktigt på de som endast vill ha krydda. Hur spännande är det egentligen? Hela tiden göra samma sak, som inte kräver någon som helst ansträngning. Om man glider igenom allt som på en dans på rosor, vad finns det för mening då? Hur roligt är egentligen det? Jag känner att så många fler borde tänka efter vad de egentligen tycker och anser om skolan (och utbildning), och om de verkligen skulle vilja slippa den så mycket.

Nej, efter gymnasiet kommer jag sannerligen fortsätta utbilda mig - Gärna så länge jag kan och får! Visst skulle det vara roligt att börja jobba med det jag tycker om med en gång, men det ska jag ju förhoppningsvis göra hela resten av livet ändå. Varför inte lära sig så mycket man kan och få så mycket erfarenhet det går, innan man blir bekväm och nöjer sig?

Det var väl min lilla fråga för dagen kanske.. För att gå tillbaka till helgen och så vidare, så hade vi ju faktiskt föreställning idag! Det var en del småfel och missar idag, med tyget som vi har över hela scenen bland annat. Men det är sådant som händer. Det måste ju ske någon föreställning. Det verkade ändå som att publiken älskade den, med tanke på det långa applådtacket.

Nu måste jag fortsätta läsa!
Keep the spirit up och försök se allt det goda ;)

Gymnasiemässa och fredagsmys.

            
(Haha, "nää nu jäklar sprack dom rackarna nog!")

Gymnasiemässa idag. Vi försökte locka till oss lite folk och det gick väl hyfsat.. Roliga såg vi ut i alla fall, och det om något måste ju vara tilldragande! ;) 
Annars har det inte hänt mycket mer. Skola, plugg och träning.

Fick precis ett brev av den mest tokiga och underbara tjejen någonsin. Hon bodde här en gång i tiden och jag saknar henne något enormt. Du får gärna skicka igen snygging, om du läser min lilla blogg. Det skulle uppskattas jättemycket. Det var hur kul som helst att höra allt som händer både på jorden och i din lilla boll ;)
Jag kom precis på att du kommer imorgon. Yeeey!

Nu ska jag hur som helst till Åsen och ha mys. Skönt att inte betala någon entré idag ;)
Ha en fortsatt trevlig kväll.
kram&puss

Yes, we can!

Hejsan.

Mycket som händer just nu och jag hinner inte skriva här varje dag (vilket jag fortfarande inte förstår att andra flickor och pojkar gör) men det händer egentligen inte så väldans intressanta saker för tillfället.
Skolan rullar på med mycket att göra. Dans, musikteori, sång, teater, matematik , historia osv osv osv.  Utanför min plugg- och träningsvärld händer dock mycket och intressanta saker. Såg precis Obamas tal på svt.se eftersom jag inte hunnit och inte riktigt kunnat hänga med i valkampanjen. Helt otroligt var det, tycker jag. Jag vet inte hur många yngre människor som tänker eller bryr sig så mycket om valet i USA eller om andra politiska saker för den delen, men jag tycker det är riktigt intressant och viktigt att hänga med och förstå vad som händer runt omkring en, speciellt när det är något så stort som Presidentval i USA.
Jag tänker inte gå in mer på det här nu, men jag kände att det var värt att nämnas, och jag ser grymt mycket fram emot att se hur saker och ting kommer bli framöver.

Idag har jag dansat massvis i alla fall och det gör mig såklart väldigt glad! Så bra humör är vad jag är på! Jag lämnade också (äntligen)  in mina biljetter till alla resor som jag/vi gjort till Jesus Christ repen. Vi får ersättning för det, vilket är väldigt tur för jag har känt mig aningen pank på sista tiden  - men nu får jag snart maassvis med pengar av skolan. Yeey!

Imorgon är det enda dagen utan dans på schemat och då blir det egen träning! Gymnasiemässa på dagen också, då jag ska stå och locka lite folk till vår skola :)
I helgen blir det lite party, lite träning och "koreograferande", en del plugg samt föreställning on the opera!
Nu måste jag städa en aning eftersom jag, av någon anledning, tyvärr råkat stöka till det så fort mami har lämnat mig. Men nog ska jag få ordning på det - efter mer än ett år av bo-själv-erfarenhet ! ;)

Ha en trevlig Fredag och ta hand om er!
Massvis med kramar

Gavin Degraw, en riktig charmör.



(Dålig mobilkamera - därav dålig bild!)

Nu är det så kallade lovet slut och allting kommer på en gång. Jag har precis kommit hem från Sthlm, efter massa tågresande och lite bök & stök. Jag var i skolan igår på musikteorilektionen och sedan for jag iväg till centralen, där jag såg att jag sett fel på klockan och att tåget inte gick förrän en och en halv timme senare. Ringde min kära mamma, som fortfarande var kvar hos mig i Lund, och vi kilade in på Espresso House. När jag väl kommit på tåget och sagt "Vi ses till Jul" till mami, började världens knepigaste tågresa. För att inte gå in på det allt för mycket kan jag bara säga att (den säkert väldigt rara) mannen bredvid mig hade ett ganska stressigt och nervöst beteende, och var tvungen att hålla på med något hela tiden. Han kunde absolut inte sitta still, och jag som såklart hade gångplats, fick hoppa upp och ned från stolen hela resan! Ibland fick jag nästan för mig att skratta, men som tur var så höll jag mig. Mot slutet av resan kände jag inget skrattbehov, mer strypbehov! Haha, nej då, men det blev ganska jobbigt i längden.


Det var resan dit..Väl framme mötte jag brorsan och efter en eftermiddag med ändrade planer hipp som happ, kom vi tillslut till Annexet, där vi skulle se Gavin Degraw. Kanske inte många som lyssnar på honom, vad vet jag, men otroligt duktig är han iallafall och det är oftast och tyvärr så att många artister sjunger så dåligt live, vilket han absolut inte gjorde/gör. Tvärtom, han sjunger nog bättre live, om man jämför med skivan. En riktig charmör var han också. Tjejerna längs fram har förodligen ingen röst idag. Och inga BH:ar heller för den delen, haha! Riktigt roligt faktiskt.. Han pratade om ung och "oskyldig" kärlek och i slutet av låten kastas det upp en BH på scenen. "Is this what you call young love in Sweden?!" Haha.. Lite roligt att han skrattade och kom av sig, tycker jag.
Han är hur som helst en riktigt duktig låtskrivare och musiker, och han har en galet skön röst! Kul kul :)
Vi träffade några vänner från Karlstad också. Väldigt roligt att höra lite karlsta-mål också, när man inte hört det på länge. När konserten var slut såg man en massa småtjejer samlas runt två killar, som såklart var Robin B och Jesper från Idol. Kändes lite konstigt faktiskt. Dels kanske eftersom jag, tyvärr och pinsamt nog, deltog i tävlingen själv och träffade dem när de var helt okända, och eftersom vi nyss sett och hört en grym riktig artist sjunga hur bra som helst och haft en stor konsert (och då med en gång efter, bildas klungor med flickor runt dessa två "idolpojkar") och kanske eftersom jag, tyvärr, inte tycker att de sjunger särskilt bra. Den enda som jag faktiskt tycker är en slags "idol" överhuvudtaget, är i så fall Kevin.

Hur som helst. Jag och Andreas, min kära bror alltså, bodde på Karlbergs Slott hos några militärstudenter (om de kan kallas så). Inte så värst flott alls, men det gick att sova och vi skulle upp tidigt nästa morgon. Jag ångrar dock att jag inte valde att åka lite längre och bo hos Nicole. Det hade varit mycket mysigare plus att jag hade fått träffa tösen! Det var planerat att vi skulle träffas en snabbis, men som många andra planändringar, ändrades också det. Hon hann tyvärr inte, vilket jag totalt förstår!

Idag har jag och Andreas fått en rundvisning av en vän till honom (en av studenterna), så nu vet jag hur det ser ut hos de militärsnubbarna och det var ganska intressant. Så manligt det kan bli, var det minst sagt i alla deras rum! Proteinpulver, träningsskor, ----tidningar på alla toaletter, militärmedaljer på väggarna, fotboll och fotbollsspelande i korridoren och så vidare. Haha, lite smått komiskt tycker jag, även om det är ganska självklart att det är så. Jag funderar bara på om de har delat upp det så att de har  "tjejkorridorer", eller om det bara är så otroligt få tjejer som sysslar med detta, att man inte sett en enda brud, eller en enda feminin pryl i sikte ;P


Jag märker att jag är på skrivhumör igen, vilket inte alltid är bra för er som läser. Det är oftast inte många som orkar läsa långa texter, och om så skulle vara fallet så handlar texten oftast om något ganska obetydligt. Kanske om vilken kändis som gått ner drastiskt i vikt eller var man kan köpa Uggs för cirkus tvåtusen som alla andra har osv. Men inspiration om vad man ska ha på sig imorgon får ni ta och se på någon som lägger upp "dagens outfit" varje dag, och det finns det ju ingen brist på.

Nej, nu ska jag nog ta och göra lite nytta istället. Måste plugga egentligen, men eftersom jag inte varit i skolan på riktigt än, så vet jag inte riktigt vad jag ska prioritera. Jag missade baletten och jazzen idag samt en modern lektion igår, så jag känner mig lite efter. Har missat massvis av teorilektioner också, men det är sådant jag kan ta igen hemma. Jag får försöka tänka att det löser sig :)


Nu blir det nog te och musikteori!

Hoppas att jag får lite fler bilder snart, från bl.a. premiärfesten! Så får ni se lite mer och hur fina alla var :) Sen ska jag försöka lägga upp lite dans- och sångfilmer, och bilder också!  


Ha en fortsatt trevlig kväll!

Puss och kram!


Premiär för Jesus Christ Superstar!




Här har vi några av oss innan vi for till Malmö. Fina, dagen till ära :) Tyvärr blev bilden tagen i all hast och stolen kom med på ett hörn, vilket inte är lika fint tyvärr. Hur som helst.
Premiären och festen blev riktigt lyckad igår!
Alla var underbart fina och uppklädda, föreställningen gick jättebra hörde jag (var själv inte med igår), champange, mat, musik och dans präglade kvällen! Många härliga och glada människor (en del "kändisfolk" dök också upp, vilket alltid är roligt) och en allmänt trevlig kväll.
Jag är väldigt glad och tacksam över att få vara med i denna produktion!

Nu får vi se om det blir utgång ikväll igen. Man lever ju bara en gång och då gäller det att ha kul! :D
Skratta mycket och fortsätt ha en trevlig helg!
Många varma kramar!

RSS 2.0