Jag tränar på det!

Tog en paus i pluggandet (Ja, jag pluggar en lördagkväll och det är förjäkligt!) och sökte runt på lite olika videos på youtube, som jag brukar när jag sitter vid datorn. Jag fokuserar en del på sången just nu, på att hitta sångtekniker som passar mig osv. Celine är en av många artister som jag nästan aldrig lyssnar på men som jag ändå,  röstmässigt, ser upp till.

Jag vet inte riktigt om man ska ta sig an Elvis låtar och försöka göra dem till någonting annat, trots det så visar detta framträdande (från 1993 eller nått) vilken sjukligt, galet duktig sångerkska den där avunsvärda Celine Dion är. (se mot slutet) Visst, hon kan låta lite nasal ibland men ärligt talat - Hur många kan ta så tonsäkra och starka toner utan att få det att låta som världen klassiska verk? Och hur många an göra det LIVE som hon gör? De flesta artister får ju sina röster mixade och låter därför någorlunda bra..
Anyway.. Blahaaaa på henne.



Mellanringar till kameran...

          

Tog fram kameran häromdagen eftersom jag inte knäppt ett anda kort på evigheter. Testade en av mina nya mellanringar till kameran. Har inte riktigt lärt mig tekniken än, men det börjar arta sig!
Nu ska jag iväg och repa!
Puss & kram!
  

Bara tankar som vill släppas ut, nada más.

.... Det är verkligen mycket som händer nu och jag känner mig ganska förvirrad. Jag mår hur toppenbra som helst samtidigt som jag känner frustration och ångest. Allting i skolan känns fortfarande lite halvgalet, men det känns ändå okej. Koreografitävlingen känns också helt okej. Visst, vi borde ha panik eftersom det är om precis en vecka, men det löser sig. Jag har bestämt mig för att ha kul.
Det som känns jobbigt är andra saker. Bo  i kollektiv i två år kan ta ganska mycket på en, lika väl som att bo 60 mil hemifrån. Du måste hela tiden klara dig själv, ta eget ansvar och gå din egen väg för att nå ditt mål, men du måste också anpassa dig efter andra och se till så att allting runt omkring dig fungerar som det ska. När du bor tillsammans med fyra andra personer måste du vara medveten och uppmärksam på var balansen finns. Du måste kunna kompromissa och visa hänsyn.
Det är inte så att jag tycker att det här är särskilt svårt generellt, men det kan bli mer komplierat än vad man tror. Du har din egen personlighet, du är den du är. Kanske tänker du inte alltid på vad du säger eller gör, och även om du faktiskt försöker göra det så kanske det inte räcker. Du kan inte vara alla till lags, men för att allting ska fungera så måste du ändå göra en slags personal research. Jag vet att det är verkar hur galet flummigt som helst, men det bryr jag mig faktiskt inte om ett dugg denna gång. Jag vill bara få ur mig lite av det som tyngt mig senaste tiden. Jag kan sätta närmare ord på det men det känns inte så lämpligt ändå...

Anyway. Det var det.
Till någon som orkar läsa och vill ta del av något, egentligen, väldigt lättförstårligt och självklart - dock üüberflummigt beskrivet....  (?)

    Försök att inte leva i en naiv bubbla där du hela tiden tror att allt kan vara        underbart, lyckligt och där alla är sams och tycker om alla. Acceptera att inte behaga alla och nöj dig med det. Du måste inte ha alla på din sida varje sekund. Du måste inte vara omtyckt och uppskattad av alla i din närvaro, även om du är en underbar människa.
Få inte ett samvete eller grubblande tanke så fort någon inte säger godmorgon, eller hej. Ursäkta dig inte varje gång du tror att du gjort något litet, litet  fel. Misstänk inte dig själv i första hand om du oftast gör det, då någonting inte står rätt till. Acceptera bara situationen. Du behöver inte vara alla till lags. Gräv inte ner det och lagra absolut ingenting. Lev på, vidare, ha kul. Behandla bara andra så bra som du kan och ställ inga högre krav på dig själv. Är någonting på tok, låt det studsa mot dig och om det behövs tas upp så kommer det komma upp, utan att du har tagit på dig ansvaret.

And antoher thing...   Irritera dig aldrig för mycket på människor. Vad tjänar det till?
De är inte som du, so what? Fnissa lite åt det och acceptera bara. Om en irritation inte kan hjälpas, och om det är någonting som går att göra någonting åt, något fel som du tycker att personen i fråga faktiskt gör - Vänd dig till henne eller honom att ta upp det. Det gör att alla blir mycket gladare och mindre snack uppstår. Försök bara att behandla människor väl och acceptera människor för dem de är. Försök inte ändra dem. Prata med varandra, tyck om varandra, bjud in varandra, skratta, gör någonting annat än att hela tiden ha fördomar, antaganden, åsikter, påståenden osv. Skippa det och lev bara! Acceptera och försök tyck om! Visa empati och förståelse. Försök sätt dig in i den andre personens situation och skapa en bättre relation till dig själv och till andra.

Ja, fy så deprimerande, men strunt samma. Nu känns det bättre.
Godkväll.

The Lion King Musical

En av mina drömmar...
 att få vara med i The Lion King Musical.  Gaaahh! Vet inte vart jag ska ta vägen, de är så sjukligt duktiga!
Jag ångrar så fruktasnvärt mycket att jag inte såg den när jag var i London för något år sedan! Dumma, dumma mig.

(Två utdrag från musikalen)



DANS OCH ÅTER DANS!

Jag har hittat ännu en underbar dans som jag verkligen ÄÄÄÄÄLSKAR!
Dans är det bästa som finns, så är det bara.


Äntligen helg och lite, lite sömn.

Good evening!

Sitter här med Sara, en av mina rumskompisar och äter lite av hennes nybakade bröd. Mmm...
Är verkligen helt slut av veckans galna pluggtimmar och träning. Men nu är jag äntligen helt klar med uppsatsen om konflikten mellan Israel och Palestina samt naturkunskapsinlämningen. Nu blir det nya satsningar på NA-provet, MA-provet, filmanalys, engleskainlämning, religionsessä, musikteori + allt annat.. Koreografitävlingen närmar sig och jag borde egentligen ha ångest ända upp i halsen, turligt nog har jag inte det. Stressad är jag ju men jag börjar faktiskt tro att detta kommer arta sig ganska bra. Om bara Linnea kan ta det lungt med sina benhinnor och vara med fullt ut, vill säga. Det är inte bara hon som har inflammation i benhinnorna av oss i gruppen. Både jag och Matilda har det också, men jag har bestämt mig för att bortse från det. Smärtstillande funkar alltid. Ett tag i alla fall...

I helgen är det repande och plugg på schemat. Imorgon ska jag koreografera om resten av dansen och försöka fixa så att allting funkar, sedan bär det av till danssalen med de andra. Jag har märkt hur stor skillnaden är på att undervisa nybörjare och dansare på en högre nivå. Jag har tänkt att jag aldrig kommer kunna bli koreograf (after the musicalartist life then) ganska ofta den senaste tiden, men efter att ha undervisat lite nu på sista tiden så har min inställning börjat ändra sig lite igen. Även om jag själv inte har den bästa tekniken eller spänstigaste musklerna så vet jag ofta vad jag håller på med och pratar om. Jag finner ganska bra knep och lösningar när det gäller hur man ska tänka, när man gör ett annorlunda eller svårt steg. Detta gör det ganska lätt för mig att få de dansarna jag har i min koreografi att göra som jag föreställt mig, and that's a good thing känner jag! :)

Ja, det var det.. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag tänker ofta att  "detta känner jag för att skriva om på bloggen", men sedan tar tidsbristen tag i en och jag både glömmer och har inte tid till att skriva om det längre.
Jag tänkte faktiskt på att någon enstaka gång lägga ut vad jag har på mig, lite bilder från dagens händelser och så vidare, men detta händer tyvärr aldrig heller. Jag har ju ändå en relativt bra systemkamera med nya objektiv och det vore ju egentligen synd att aldrig dela med sig av bilderna?
Jag tycker bara att uppladdningen av bilder går så grymt segt på min dator, här på blogg.se. Ibland fungerar det inte alls. Jag försöker ofta ladda upp samma bild ungefär fem gånger, utan lyckat resultat. Det kan bli lite frustrerande.

Nej, nu rabblar jag bara på..
Vi får se vad som dyker upp i bloggen härnäst. Lite mer uppdatering innan den nya stressiga veckan börjar blir det dock!
Nu ska jag snart hoppa i sängs och ta igen cirka 20 timmars sömn!

See ya!
Puss och kram och Nattinatt!


"Glädjespridare"?

Det är väl ungefär tre , fyra saker jag verkligen fastnat för den här veckan:
- The Script (Ett band som är galet bra. Om du inte hört , lyssna!)
- The City (En realityserie på MTV som jag skrev om i tidigare inlägg)
- Armband och skor på interent (Som jag ej köper, utan drömmer om ;)
- Ett antal nya favoritkoreografer som jag håller lite för mig själv ^^

Dessa ovesäntliga sakerna gör mig glader och mindre tankspridd. Älskar det verkligen!

Imorgon ska jag in till skolan och koreografera. Ska försöka fixa allt som bara stupat rakt ner. Vill verkligen klara av denna motgång och visa att jag kan ändå.
Innan skolan blir det förhoppningsvis så att jag tar mig i kragen och tar upp både matten och naturkunskapen och engelskan och religionen och musikteorin (som jag i och för sig inte vet vad vi har för läxa i) och individuella sången och svenskan samt historia/religon-uppgiften. Vadå? Det hinner jag väl på någon timme?
JIPPI! 
 
Som sagt, för att inte tänka på det nu väljer jag något av ovanstående! ;)

Innan jag säger godnatt för idag - MELODIFESTIVALEN!
Det blev inte bara jag och Erik. John var hemma och hans flickvän var också, samt Nea och Elina. Mycket trevlans med blåbärspaj med mera!
Angående själva melodifestivalen då.
Hmm.. Ja, jag vet inte riktigt vad jag tycker.. Är aningen förvirrad av hela omröstningen!
Vad tycker ni egentligen? Det är ju ändå "ni" som röstat.

Stor varm kram!


Helgen bara passerar förbi..

Usch och fy, vad gör jag med min lördag egentligen? Jag har hur mycket som helst att plugga och om inte tala om att koreografera. Sedan måste jag ha ett JOBB, vilket gör mig ännu en aning frustrerad! Jag sitter och letar på internet förgäves känns det som. Kommer ju aldrig hitta något där, utan måste springa till varenda ställe och lämna mitt cv, vilket är ganska svårt att göra i Karlstad eftersom jag sitter fast här nere i Lund. De vill ju gärna inte ha cv:et skickat till sig utan de vill ju oftast träffa dig personligen. Jaja.. blaha för detta, säger jag.

Nu ska jag försöka få ihop en melodifestival-kväll, vilket verkar nätt och jämt omöjlgt eftersom alla tydligen åkt hemhem, till sina pärons places. Det får väl bli jag och Erik och en stor skål popcorn?!

Puss sålänge!


Fredag & The City

Allting är väl ganska, ja rent ut sagt, SKIT nu... Verkligen nere på djupt vatten, men det löser sig hoppas jag.
That's life, försöker jag tänka.
 Kan ta det någon annan gång.. Inge kul att ta upp det en fredagkväll som denna.
Nu ska man ju vara glad!

Hur som helst,  nu är det sagt! Jag har offeciellt blivit KÄR i The City. Even though det kanske är uppbyggt på manus och så vidare. För er som inte hänger med i mina svängar å är det en realityserie som är fortsättningen av The Hills på MTV. Själv anser jag att att människorna i The Hills är bortskämda snobbar som inte riktigt ser utanför sin lilla låda L.A, dock galet underhållande. Programmet är nästan fånigt beroendeframkallande, fast jag vet inte varför. Jag får massa inspiration från Whitney, (som klär sig som min min plånboks drömmar) och killarna i serien är ju bara.. ja.. ovanligt smoking hot får man väl säga.  I alla fall i The City, som jag anser vara mycket bättre än The Hills. (Kanske är det just för den ursnygge australienaren Jay?)
Hahah, nej skärpning nu. Men faktiskt. Varför i hela friden kan inte dessa änglagåvor till killar finnas här? Runt omkring, i mitt område? Va?! Kom hit snälla!?

Nej, tillbaka till verkligheten... eller var det kanske tillbaks till episode 110? ^^
hihih

SO LONG JESUS CHRIST!


Ett fåtal bilder från avslutningsfesten...
Goodbye Jesus Christ Superstar! Kommer aldrig glömma denna galet underbara tid!





                        

Nio var de, sedan blev de bara fem?

Hej och hå, det blev inte inlägg igår heller. Jag vet inte riktigt hur jag ska få tid till någonting som inte har med skolan att göra..

Haft så mycket att tänka på och göra att jag glömt vad jag gjort den senaste veckan.
Avslutningsfesten var riktigt rolig. Jag dansade väl tre, fyra timmar i sträck i mina decimeterskor! Tja, man kände ju ingenting när man väl var igång och dansade, men så fort vi gick från dansgolvet och stod still i en sekund så kom smärtan med en gång. Ajajajaj, om ni killar bara visste hur plågsamma högklackade skor är.
Hur som helst, det var det. Jag tänkte lägga upp några bilder från festen, om det går vill säga. Uppladdningen av bilder krånglar alltid för mig här på blogg.se

Något som jag kommer ihåg som har hänt på senaste var förutom helgen fest, att min kära papi och bror kom ner till mig här i Lund! De gick och såg min näst sista föreställning av JCS, vilket också var jättekul.
Eftersom precis hela helgen varit uppbokat så hann jag ju inte göra något av allting som jag skulle, och fick därför enormt mycket att göra nu i veckan. Satt uppe till efter 02.00 igår kväll/natt för att bli klar med en inlämningsuppgift i naturkunskapen. Blaaah.

Ytterligare en händelse som är galet förfärlig men värd att nämna, är att 4 st av de 9 st som är  med i min koreografi till koreografitävligen, har varit tvungna att hoppa av, IGÅR! Detta för att de söker en dansskola i Norge och inte kan vara med på rep pga ett flertal dagar där uppe. Kul att får reda på exakt 3 veckor före tävlingen, när man kämpat som en gris för att få ihop ett helt, stort uppträdande för NIO personer. NEEEJ.

Vi får se hur jag löser det. Nu känns allt hopplöst , men det blir väl förhoppningsvis bra tillslut, med något, någon gång..
Påsklovet kommer ju i alla fall bli det bästa någonsin, men varför kan jag berätta någon annan gång!
Jag är i alla fall very, very HAPPY HAPPY HAPPY över det som då skall hända.

Håll utkik efter bilder vetjta.. Jag vet att jag är dålig på att ladda upp men jag skrev ju varför här ovan.
PUSSKRAM TILL ER! Håll ut, snaaaart kommer den riktiga våren!

No time...

STRESSAD!

(Det kommer dock inlägg imorgon! Lite från avslutningsfesten, familjebesök, skolan, dans, vardag osv!)

Nu ska jag SOOOOOOOVAAA!

Helgen närmar sig..

"Nu ska, ska, ska jag sova snart.."

Kom precis hem från en liten tiny-konsert med Isak från JCS i Malmö.. Mycket trevligt var det må jag säga.
Nu är jag dock hur trött som helst och nästan lite farligt stressad inför alla möjliga saker som måste göras, och som ska hända de närmsta dagarna och veckorna. Jag återkommer om detta när jag, som sagt, FÅR TID!
Imorgon kommer min Papi och broder vilket ska bli dundertrevligt.
Vaccination ska det också bli. Städning, shopping, teater, balett, matte, engelska och MYCKET, MYCKET annat står också på schemat!

Vi hörs och ses när allt har lugnat ner sig! (Eller någon stund där emellan)
Måste ju uppdatera när det är sista föreställningarna med Jeeesuuus Chriiiist och Avslutningsfest också!

Puss&Kram och Buenas Noches!


Tisdagen förbi...

          

(Bilden är från när Nicki vann en stor sångtävling i helgen. Den rackarn får åka på kryssning i Stockholm och tävla i finalen!  Med världens bästa uppträdande är hon mer än värd det! Way to go my dear!)

Jag fortsätter vara sjuk medan allt annat rullar på. Usch vilken känsla. Missar dansen i Malmö ikväll också. Fasen.
Imorgon bär det av till skolan ändå. Måste bland annat på två möten, komma ikapp skolarbetet och fixa huntratals grejer! Dock blir det ingen sång eller dans för min del..  Hm, lyckat på min skola? Naee...

Nu blir det matte! phff...
Puss&kram!


Varför, varför, varför vara sjuk!?

SNYGG OVERSIZE TRÖJA/KLÄNNING?!  (som man kan ha på fest)
Where,  where, where?


     


Sitter hemma med världens huvudvärk och förkylning. Jag har verkligen inte tid med detta!
Koreografitävlingen närmar sig med stormsteg och inga i gruppen har tid att träna samtidigt. Jag ville samla alla den här veckan men har ingen aning om hur det ska gå när alla håller på med sitt, och jag sitter hemma och är sjuk som en galning? Kan knappt prata, hostar hur mycket som helst, håller förmodligen på att få öroninflammation med mer, med mer. Jag har massa plugg och massa dans som jag INTE vill missa!
På Fredag kommer min bror och papi och då ska allt till avslutningsfesten (som är på söndag) vara fixat! Hur ska jag hinna hitta något när jag knappt kan lämna sängen?
Imorgon är det massa, massa dans på schemat och akrobatiken vill jag heller inte missa, om inte minst sagt dumma musikteorin. Sedan ska jag hålla i uppsjungningen på torsdag. Hur i hela friden ska det gå?! Usch, usch, usch.. Det här gillar vi inte!

Nej, nu ska jag ta mina ledsna tankar åt ett annat håll och göra något vettigt, om jag orkar.
Om någon vet vart det finns en SNYGG OVERSIZE TRÖJA/KLÄNNING så tipsa mig gärna! Hinner ju inte gå ut på stan och leta särskilt mycket och om någon ändå vet så skulle det underlätta jättemycket. Då kan jag bara kila in i butiken i sista sekund, och wihooo vad bra allting blir.
Hoppas jag...

RSS 2.0